Μάχη χαρακωμάτων στο αθλητικό της ΕΡΤ – Εν αναμονή αλλαγών των διευθυντικών θέσεων στο Ραδιομέγαρο

Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ; Ποιος παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις ή ποιος θα τις παίρνει; Με όλα όσα γίνονται από τις αρχές καλοκαιριού στο αθλητικό τμήμα της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης το μόνο βέβαιο είναι ότι τα πάντα σε ό,τι αφορά διευθυντικές θέσεις ή θέσεις προϊσταμένων είναι στον αέρα, ενώ τα σενάρια και οι διαρροές οργιάζουν.

«Φύγε εσύ, έλα εσύ»

Τηλεοπτικά αθλητικά προγράμματα, εκπομπές, ΕΡΑ Σπορ βρίσκονται επί ποδός πολέμου με πρακτικές «φύγε εσύ, έλα εσύ». Λυκοφιλίες, πρόσκαιρες συμμαχίες, αλληλοκαρφώματα, κουμπαριές, αλήθειες και ψέματα, αλληλοκατηγορίες, μίση, πάθη και ίντριγκες συνθέτουν το σκηνικό στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, την οποία πληρώνουμε όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι. Από τη στιγμή δε που αλλάζει η διοίκηση της ΕΡΤ, τα σενάρια, αληθινά ή όχι, δίνουν και παίρνουν, κυρίως μέσω διαρροών, σύμφωνα με τις οποίες οι περισσότεροι αθλητικοί συντάκτες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και ανάλογα με το ποιο έχει το πάνω χέρι και κάνει κουμάντο ενεργοποιεί τα… δικά του παιδιά και θέτει στο περιθώριο τους… απέναντι.

Το όλο κλίμα πυροδότησε η απόφαση της –τυπικά προσωρινής, καθώς τρέχει διαγωνισμός για τη θέση, τον οποίο οι περισσότεροι θεωρούν προσχηματικό– διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ Κατερίνας Κασκανιώτη να τοποθετήσει ως σύμβουλό της σε αθλητικά θέματα τον Βαγγέλη Ιωάννου. Και όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες ανθρώπων στα ενδότερα του Ραδιομεγάρου, αυτός θα έχει ουσιαστικά το γενικό κουμάντο των αθλητικών πεπραγμένων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η απαξίωση της «Αθλητικής Κυριακής»

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα αθλητικά δρώμενα της ΕΡΤ, οι υπεύθυνοι του καναλιού απαξιώνουν μόνοι τους την πιο ιστορική αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, την «Αθλητική Κυριακή». Και την απαξιώνουν με τις συνεχείς αλλαγές κεντρικών παρουσιαστών και –πολλές φορές– ώρας μετάδοσης. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, ο μέχρι πρότινος κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής Βασίλης Μπακόπουλος αποχώρησε και τη θέση του έχει αναλάβει ο Πέτρος Μαυρογιαννίδης.Ο Μπακόπουλος φέρεται να έχει αιτηθεί να μετατεθεί στην ΕΡΑ Σπορ επειδή θέλει να εργαστεί στην τηλεόραση του Action24! Και πώς γίνεται να εργάζεται κάποιος και στη δημόσια τηλεόραση και στην ιδιωτική; Στην ΕΡΤ έχει περάσει εδώ και καιρό μια διάταξη σύμφωνα με την οποία αν θες να εργαστείς σε ιδιωτικό κανάλι, αρκεί να μεταφερθείς από την τηλεόραση στην ΕΡΑ Σπορ που είναι ραδιόφωνο και έτσι δεν θεωρείται ανταγωνιστικό Μέσο! Νόμιμο ή νομότυπο το «παραθυράκι», σίγουρα δεν είναι δεοντολογικό ούτε ηθικό. Και σημειωτέον ότι ο Βαγγ. Ιωάννου είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου των Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Β. Μπακόπουλος ενοχλήθηκε πολύ όταν πληροφορήθηκε πως η κ. Κασκανιώτη ετοιμαζόταν να τοποθετήσει και συμπαρουσιάστρια στην «Αθλητική Κυριακή», με πιο σοβαρή υποψηφιότητα εκείνης της Λίλας Κουντουριώτη που θα αποχωρούσε από τη Nova, και με την οποία συνεργάστηκαν καιρό στο συνδρομητικό κανάλι. Αλήθεια ή όχι, θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Διαρροές και διαψεύσεις

Σύμφωνα με όσα λέγονται και γράφονται σε μιντιακά ΜΜΕ, η κ. Κασκανιώτη βάζει τον Ιωάννου άτυπα πάνω και από τον νυν διευθυντή των αθλητικών προγραμμάτων Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Διαρροές αναφέρουν εδώ και μήνες ότι ο Χατζηγεωργίου πρόκειται επίσης να αντικατασταθεί, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η δική του πλευρά, που θεωρεί ότι το 2024 ήταν άκρως επιτυχημένη χρονιά για το αθλητικό της ΕΡΤ, με παράσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το περιβάλλον του νυν διευθυντή του αθλητικού λέγεται πως όλα αυτά είναι αναληθή σενάρια που διοχετεύουν κάποιοι για δικούς τους, ευνόητους λόγους προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα και να αναλάβουν εν λευκώ το τμήμα. Μύλος…

Από το ρεπορτάζ πάντως προκύπτει ότι η κ. Κασκανιώτη, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Nova, αφού όρισε σύμβουλό της τον Βαγγ. Ιωάννου, σκοπεύει να τοποθετήσει διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων στη θέση του Χατζηγεωργίου τον αθλητικό συντάκτη (για πολλά χρόνια στη Nova) Τάκη Κουλουμπή, αλλά –όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες– επί της ουσίας τις αποφάσεις θα παίρνει ο Βαγγ. Ιωάννου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ήδη τρέχουν η προκήρυξη της θέσης του διευθυντή του αθλητικού τομέα της ΕΡΤ, οι συμφωνίες για την απόκτηση δικαιωμάτων διοργανώσεων μπάσκετ και βόλεϊ και οι αλλαγές στην «Αθλητική Κυριακή», η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από σαράντα κύματα, με τους κεντρικούς παρουσιαστές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

Αν κάποιος παραμένει ακλόνητος, είναι ο σύμβουλος της ΕΡΤ (και φίλος του πρωθυπουργού αλλά και πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ) Αντώνης Πανούτσος, που κατέχει θέση σχολιαστή στην εκπομπή…

Διαβάστε επίσης

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 Νοέμβρη Συνέδριο, 24 Νοέμβρη εκλογές – Τι ισχύει με το Πόθεν Έσχες

Τι λένε συνεργάτες του Σαλμά μετά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Κοροϊδία και κλοπή με την εισφορά αλληλεγγύης – Πώς ο Μητσοτάκης παγίδευσε 550.000 συνταξιούχους

Πολάκης: Θα οργώσω όλη τη χώρα για να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες