Μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα: Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Εκκενώσεις σε Αμυγδαλέζα και Ροδόπολη (Videos)

Μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα: Νεκρός από ανακοπή 45χρονος –  Εκκενώσεις σε Αμυγδαλέζα και Ροδόπολη (Videos)

Σε εξέλιξη είναι επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 στη Σταμάτα. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και είναι κοντά σε σπίτια. Σε εξέλιξη είναι επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 στη Σταμάτα. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και είναι κοντά σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοπή υπέστη ένας 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην περιοχή. Ο άνδρας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη διακομιδή άνδρα που λιποθύμησε από εισπνοή καπνού στο γήπεδο Διονύσου. Μεταφέρεται στο ΚΑΤ.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, κόσμος φεύγει από τα σπίτια και άλλοι κάθονται για να σώσουν την περιουσία τους.

Στις 17.47 εστάλη και νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το «112», με το οποίο ενημερώνονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Διονύσου παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Λίγο μετά τις 18.00 το κύριο μέτωπο βρίσκεται κοντά στα σπίτια της περιοχής Γαλήνη.

Παράλληλα, πριν τις 17.30 εστάλησαν μηνύματα από το «112» στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά αλλά και σε όσους βρίσκονται στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

 

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το «112» για εκκένωση της Αμυγδαλέζας μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Πλατεία Σταμάτας.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Σταμάτα

«Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.»

Διαβάστε επίσης

Σέριφος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά από ολονύχτια μάχη – Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη εικόνα – Drone της Πυροσβεστικής εντόπισε το πύρινο μέτωπο (Video)

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter