Μάχη με τις φλόγες και στη Μεσσηνία: Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό Καρνάσι (Συνεχής ενημέρωση)

Μάχη με τις φλόγες και στη Μεσσηνία: Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό Καρνάσι (Συνεχής ενημέρωση)

Δραματικές είναι οι στιγμές στη Μεσσηνία αφού οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στο χωριό Καρνάσι. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό.

21:32 Νέα αναζωπύρωση στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας

21:14 «Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

20:55 Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μεσσηνία

18:57 Δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Χράνοι, Βάστα, και Ίσαρη

16:35 Σε εξέλιξη φωτιά στην Μέλπεια – Εκκενώθηκαν 9 κοινότητες

16:21 Η φωτιά πλησιάζει προς το χωριό Καρνάσι

Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Αρκαδία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στα όρια της Αρκαδίας με τη Μεσσηνία επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήδη για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών της Αρκαδίας, Χράνοι, Βάστα, και Ίσαρη. Πρόκειται για το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε στη Μεσσηνία.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και στο κέντρο της Τρίπολης αφού ο καπνός είναι έντονος και οι στάχτες από τα καμμένα διασκορπίζονται παντού.

«Δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά»

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, στην Μεσσηνία, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή για τη εκκένωση των κοινοτήτων Διαβολίτσι, Άνω και Κάτω Μέλπεια, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία πλαγιά και συνεχίζει να καίει, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει υποστεί ζημιές ένα σπίτι στην περιοχή Μοναστηράκι». «Το θετικό είναι», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter