Μάχη με τις αναζωπυρώσεις για τέταρτη ημέρα στη Βοιωτία – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στη Βοιωτία για 4η μέρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που παραμένουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο τους. Διάσπαρτες μικροεστίες καίνε δάσος σε δυσπρόσιτες περιοχές ωστόσο δεν απειλούνται οικισμοί.

Το πύρινο μέτωπο δεν έχει ακόμη περιοριστεί ώστε να υπάρξει αισθητή βελτίωση της εικόνας. Τα πιο κρίσιμα σημεία εντοπίζονται από το βράδυ της Πέμπτης στο Στείρι όπως και στο Κυριάκι.

Σε ό,τι αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Βοιωτία, στο Δίστομο βρίσκονται 38 πυροσβέστες, 18 οχήματα και από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Ένα από τα ελικόπτερα προερχόταν από την Τσεχία.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στη Βοιωτία, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ συνδράμουν και 2 ελικόπτερα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», δήλωσε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές σε εξέλιξη. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι».

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής