Μάτι: Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, το μπέρδεμα με τις σορούς και η καρατόμηση για το φιάσκο της Ύδρας

Μάτι: Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, το μπέρδεμα με τις σορούς και η καρατόμηση για το φιάσκο της Ύδρας

Σάλο έχουν προκαλέσει όσα ανέφερε σήμερα μιλώντας στο Open επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι, σχετικά με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που εμπλέκεται στο μπέρδεμα με τις σορούς συγγενών θυμάτων της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εμπλέκεται στο φιάσκο της Ύδρας με τους ολιγάρχες από το Καζακστάν και πρόσφατα καρατομήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ΔΑΕΕ.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν από τους δύο αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) οι οποίοι μετέβησαν στο πολυτελές γιοτ που επέβαιναν οι ολιγάρχες από το Καζακστάν, όπου αντί να τους πάρουν επίσημη κατάθεση τους εξέτασαν μόνο προφορικά. Παρά το γεγονός ότι ήταν επίσημοι μάρτυρες (στη συνέχεια και κατηγορούμενοι) σε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς.

Μάλιστα ο ένας από τους δύο, είχε καταθέσει επίσημα ότι τους είχαν εξετάσει μόνο προφορικά.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι επικεφαλής της ΔΑΕΕ. Τη νευραλγική υπηρεσίας της Πυροσβεστικής που διερευνούσε τα αίτια της τραγωδίας και όχι μόνο. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η επιζήσασα της τραγωδίας στο Open, οι Πυροσβέστες είχαν δώσει λάθος σορό σε συγγενείς θύματος της τραγωδίας. Στη συνέχεια μάλιστα επικοινώνησαν μαζί τους και τους ζήτησαν να μην το μάθει ο εισαγγελέας.

Το αλαλούμ με τις σορούς είχε καταθέσει επισήμως κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για το Μάτι το Γενάρη του 2023, η μάρτυρας Βασιλική Κουκλα. Όπως κατέθεσε οι υπεύθυνοι έδωσαν προς ταφή λάθος σορό, αντί του πατέρα της και στη συνέχεια προσπάθησαν να κάνουν ανταλλαγή σορών με διαδικασία εκταφής.

Το πόρισμα του Εσωτερικών Υποθέσεων

Ο πρώην επικεφαλής της ΔΑΕΕ, μαζί με τον υφιστάμενό του αξιωματικό απομακρύνθηκαν λίγο μετά τη διαβίβαση στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής του πορίσματος της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκόμενων αξιωματικών.

Ο ένας από αυτούς μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία και ο δεύτερος στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι αφότου οι ολιγάρχες έφυγαν από τη χώρα μας η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος τους, για τη φωτιά στην Υδρα.

Για την υπόθεση διώκονται επίσης ποινικά τα μέλη του πληρώματος ενώ κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους πλοίαρχος και υποπλοίαρχος.

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter