«Μασάζ» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

«Μασάζ» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Εντείνεται η εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς παρ’ όλες τις προσπάθειες του Μαξίμου να γεφυρώσει το χάσμα με τη «γαλάζια» ΚΟ λόγω του κακού αποτελέσματος των ευρωεκλογών, τα τραπεζώματα σε βουλευτές και οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» πέφτουν στο κενό. Μάλιστα, σε αυτό το καθεστώς πίεσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προστίθεται και η νέα κοινή εμφάνιση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στις 14 Οκτωβρίου, οι οποίοι στις 4 Οκτωβρίου γύρισαν την πλάτη στην προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού και δεν πήγαν στο street party για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Φοβήθηκε τις πολικές θερμοκρασίες στο ΕΕΑ

Είναι τέτοιο το βάθος της διάρρηξης των σχέσεων μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και των πρώην προέδρων της ΝΔ που ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην παραστεί στην εκδήλωση του ΕΕΑ παρότι είχε λάβει πρόσκληση. Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (Attica 16/10) ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απάντησε στην ερώτηση εάν είχε καλέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση: «Ολα τα χρόνια που είμαι πρόεδρος οφείλω να καλέσω πρώτα από όλα τον πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης έχει έρθει, όπως και η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης, μία εβδομάδα νωρίτερα και όχι τώρα, είχε ορίσει τον κ. Θεοδωρικάκο ως εκπρόσωπό του, τον υπουργό Ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να παρίσταται σε εκδήλωση με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, καθώς οι γέφυρες μεταξύ τους έχουν κοπεί και η ψυχρότητα θα ήταν εμφανής. Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του, όπως η οριζόντια φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, έχει εξοργίσει μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν τη γαλάζια παράταξη.

 

Η Βουλή πεδίο μάχης βουλευτών – υπουργών

Πέρα από τις συνεχείς κινήσεις απονομιμοποίησης του Κυρ. Μητσοτάκη από τους Καραμανλή και Σαμαρά, οι οποίες θα συνεχιστούν, στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός και για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, οι οποίες φουντώνουν παρά τις «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» που κάνουν οι υπουργοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «κοινοβουλευτική ενημέρωση» του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου (15/10), ο οποίος δέχτηκε έντονα πυρά για την ακρίβεια. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος ζήτησε να μπει πλαφόν κέρδους στα σουπερμάρκετ, με τον υπουργό να του ζητά να επισκεφτεί το υπουργείο για να του καταθέσει προτάσεις και τον βουλευτή να απαντά: «Εμείς θα τα πούμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Μάλιστα ο Γ. Βλάχος φέρεται να είπε στον υπουργό: «Κάνεις μια τρύπα στο νερό».

Ο ίδιος βουλευτής, ο οποίος ήταν ένας εκ των έντεκα που είχαν καταθέσει την ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια, την περασμένη Δευτέρα (14/10) ξεσπάθωσε κατά του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη: «Παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο για τις τράπεζες, τους servicers, τα funds. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να τους βρει κανείς;». Στην ίδια γραμμή με τον «γαλάζιο» βουλευτή βρίσκονται δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι φοβούνται ότι με την πολιτική φθορά της κυβέρνησης δεν θα μπορέσουν να επανεκλεγούν.

Μετά τις ερωτήσεις των έντεκα για τα «κόκκινα» δάνεια και των οκτώ για την απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τη φαρμακευτική δαπάνη, έντονη συζήτηση στα «γαλάζια» πηγαδάκια και όχι μόνο προκάλεσε και η ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη. Το ιστορικό «γαλάζιο» στέλεχος μίλησε για «καρτελοποίηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας» και για τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ άφησε αιχμές για τον ρόλο της ΔΕΗ, που επωφελείται αντί να λειτουργεί προς το όφελος των πολιτών.

 

Ζυμώσεις και από τον Μητσοτάκη

Είναι τέτοια η ανασφάλεια στο Μαξίμου που στο παιχνίδι των ζυμώσεων έχει μπει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος πριν από μερικές μέρες συναντήθηκε με τους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτές Ροδόπης και Λάρισας αντίστοιχα. Ομως και αυτές οι συναντήσεις στην ουσία δεν έχουν αλλάξει κάτι ουσιαστικά, καθώς δεκάδες βουλευτές υποστηρίζουν ότι θα συνεχίζουν «να παρεμβαίνουν προς το όφελος της κοινωνίας».

Η εσωστρέφεια που βαθαίνει στο «γαλάζιο» κόμμα δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη νεολαία του κόμματος, την ΟΝΝΕΔ, η οποία, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των συντακτών σε ερώτηση του Documento, ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια της ΝΔ. Στο Μαξίμου φοβήθηκαν το ενδεχόμενο της μικρής συμμετοχής, όπως έγινε στο «γαλάζιο» street party στη Ρηγίλλης, όπως και τις απουσίες των πρώην πρωθυπουργών που θα επισκίαζαν την εκδήλωση.

 

Σταθμός η ψήφιση για πρόεδρο Δημοκρατίας

Η κοινωνική φθορά της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την εσωστρέφεια στην οποία βυθίζεται η «γαλάζια παράταξη» και τις διαρροές σε εκ δεξιών κόμματα οδηγούν τον πρωθυπουργό σε σχέδιο για ριζικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «γαλάζιους» κύκλους ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να φτάσει με ομαλότητα στην εκλογή του νέου προσώπου που θα αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας και μετά θα προχωρήσει σε αλλαγές σε κρίσιμες θέσεις στο κόμμα, αλλά ενδεχομένως και στο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φτιάχνει κάστρο χωρίς πρίγκιπες και δούκες

Ποιος παίζει παιχνίδια κατά της δημοσιογραφίας και υπέρ του Φλώρου;

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος ήταν ο εχθρός του Ερντογάν – Ήθελε ένα «ανεκτικό Ισλάμ», σκληρή δουλειά και εκπαίδευση

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter