Μασκ – Μελόνι: Φουντώνουν οι φήμες για «ειδύλλιο» μετά τη βράβευση… (Video)

Μασκ – Μελόνι: Φουντώνουν οι φήμες για «ειδύλλιο» μετά τη βράβευση… (Video)

Ο Έλον Μάσκ απένειμε το βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη στο Ατλαντικό Συμβούλιο στη Τζόρτζια Μελόνι, την περασμένη Δευτέρα και οι φήμες για το ειδύλλιο μεταξύ τους φούντωσαν.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και η Ιταλίδα πρωθυπουργός έχουν συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, καθώς ηΤζόρτζια Μελόνι διατηρεί  φιλικές σχέσεις με τον Έλον Μασκ και μάλιστα τον είχε φιλοξενήσει και σε μια μεγάλη εκδήλωση του κόμματός της, ενώ τον είχε υποδεχτεί και στο πρωθυπουργικό της γραφείο στη Ρώμη, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.  Όπως λένει οι ίδιοι ταυτίζονται σε μια σειρά ιδεολογικών θεμάτων,  όπως η αντίδραση στη woke κουλτούρα, η μείωση των γεννήσεων στη Δύση και το ενδιαφέρον τους για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council) είναι μια αμερικανική συντηρητική δεξαμενή σκέψης, που ενώνει εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων, πρώην πολιτικούς και υψηλόβαθμούς στρατιωτικούς, με στόχο να προωθεί το πνεύμα του ατλαντισμού, αλλά και την ηγεμονική θέση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο τοπίο.


Οι πολιτικοί που βραβεύονται από το Συμβούλιο είναι συνήθως συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης. «Δεν ξέρω αν “εθνικισμός” είναι η σωστή λέξη, διότι συχνά θυμίζει δόγματα επιθετικότητας ή αυταρχισμού. Ωστόσο, ξέρω ότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να χρησιμοποιούμε και να υπερασπιζόμαστε λέξεις και έννοιες όπως “έθνος” και “πατριωτισμός”, επειδή σημαίνουν κάτι περισσότερο από έναν φυσικό τόπο. Σημαίνουν μια κατάσταση του νου στην οποία ανήκει κανείς μοιραζόμενος τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τις αξίες», ανέφερε η Μελόνι κατά τη βράβευση της.

«Για μένα, η Δύση είναι κάτι περισσότερο από ένα φυσικό μέρος. Με τη λέξη “Δύση” δεν ορίζουμε απλώς χώρες με βάση συγκεκριμένη γεωγραφική θέση. Αλλά έναν πολιτισμό που χτίστηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων με την ευφυΐα και τις θυσίες πολλών. Η Δύση είναι ένα σύστημα αξιών στο οποίο ο άνθρωπος είναι κεντρικός, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι και ελεύθεροι, και ως εκ τούτου τα συστήματα είναι δημοκρατικά, η ζωή είναι ιερή, το κράτος είναι κοσμικό και βασίζεται στο κράτος δικαίου», συνέχισε η Μελόνι, η οποία θέλει πια να συστήνεται ως υπέρμαχος των δυτικών αξιών.

«Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία, γιατί έχουμε γνωρίσει το χάος ενός κόσμου στον οποίο επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου. Πολεμάμε τους διακινητές ανθρώπων, γιατί θυμόμαστε ότι αιώνες πριν αγωνιστήκαμε για την κατάργηση της δουλείας. Καθώς αναπτύσσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, Έλον, προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τον κίνδυνο που ενέχει, επειδή αγωνιστήκαμε για να είμαστε ελεύθεροι και δεν σκοπεύουμε να ανταλλάξουμε την ελευθερία μας με αντάλλαγμα μεγαλύτερη άνεση» είπε η Μελόνι καθώς σχολίασε όλα τα σύγχρονα ζητήματα, που προφανώς απασχολούν και τη μεγάλη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το μέλλον, που ήταν και η αφορμή για το ταξίδι της στις ΗΠΑ, αλλά δεν ξέχασε να αναφέρε και τον Μασκ.

Την Τετάρτη, ο Μασκ προχώρησε σε μια δήλωση για τις φήμες περί ειδυλλίου με τη Μελόνι.

«Ήμουν εκεί με τη μαμά μου (στην εκδήλωση όπου βραβεύτηκε η Μελόνι). Δεν υπάρχει καμία απολύτως ρομαντική σχέση με την πρωθυπουργό Μελόνι», έγραψε στο X κάτω από μια φωτογραφία του ίδιου και της Ιταλίδας πρωθυπουργού να κοιτάζονται κατά τη διάρκεια ενός εορταστικού δείπνου. Η ανάρτηση περισσότερο φούντωσε τα σενάρια.

Διαβάστε επίσης:

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Φίτσο τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

Λίβανος: Πώς η «καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ ενθάρρυνε την επίθεση του Ισραήλ

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter