Μαρόκο: Στρατιώτης του Ισραήλ δικάζεται για εγκλήματα πολέμου ενώ είχε πάει για διακοπές στο Μαρακές

Μαρόκο: Στρατιώτης του Ισραήλ δικάζεται για εγκλήματα πολέμου ενώ είχε πάει για διακοπές στο Μαρακές

Ισραηλινός στρατιώτης, που είχε πάει για διακοπές στο Μαρόκο ενώ η χώρα του χτυπά τη Γάζα (και πλέον και στον Λίβανο), δικάζεται στο Ραμπάτ με την κατηγορία διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στην Παλαιστίνη.

Ο στρατιώτης, Moche Avichzer, διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μαρακές, για διακοπές.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο εν λόγω στρατιώτης του IDF είχε ποστάρει στα Social Media υλικό από επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού από την ισοπεδωμένη Γάζα. Εις βάρος του κατέθεσαν μήνυση δικηγόροι στις 29 Ιουλίου.

«Το Εφετείο στο Ραμπάτ συμφώνησε να επανεξετάσει την αγωγή μετά από κάποια προσπάθεια, ταξινομώντας την στα εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία», δήλωσε η Μαροκινή δικηγόρος Najia El-Hadjaji.

Σύμφωνα με τις μαροκινές πηγές, οι δικηγόροι αναφέρονται στον Avichzer ως «μισθοφόρο» του οποίου οι ενέργειες θεωρούνται τρομοκρατία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ο οποίος «συμμετείχε στα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο στρατός στη Γάζα για τρεις μήνες».

Οι δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη Γάζα, ο Avichzer «διέπραξε πολυάριθμες σφαγές και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τα οποία καυχιόταν σε τεκμηριωμένα βίντεο στα οποία επιβεβαίωσε ότι σκότωσε, έκαψε, βασάνισε και βίασε Παλαιστίνιους».

Ο Avichzer δεν έχει συλληφθεί και φέρεται να μένει σε γνωστό ξενοδοχείο, αλλά οι δικηγόροι ελπίζουν να λάβουν ένταλμα και δίκη ενώπιον του δικαστηρίου.

Εάν το δικαστήριο του Ραμπάτ προχωρήσει την υπόθεση, θα είναι η πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου εναντίον Ισραηλινού στρατιώτη στη Βόρεια Αφρική, πρόσθεσε το Morocco World News.

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter