Και όμως ένας «εμφύλιος» σοβεί στη Νέα Δημοκρατία καθώς πέραν των άλλων είναι το κόμμα ή μάλλον η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει σε ένα τσουβάλι μαζί δεξιές και ακροδεξιές θέσεις.
Μετά τα καρφιά του Νικήτα Κακλαμάνη πρόσφατα για την μετεξέλιξη του κυβερνώντος κόμματος, ήρθε η σειρά του Μάριου Σαλμά να διαχωρίσει τη θέση του από την ακροδεξιά και αυτά για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, Μιχαήλ Σερασκέρη. Ο Μάριος Σαλμάς είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση όσον αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου μιλώντας για αυτοκριτική και τις «κακές επιλογές που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση για τη Διοίκηση σε ένα Νοσοκομείο».
Διαβάστε επίσης: Σφοδρή επίθεση Κακλαμάνη κατά Μητσοτάκη για τη «μετάλλαξη» της Νέας Δημοκρατίας
Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ, Σωκράτη Φάμελλου στην Ολομέλεια της Βουλής για την περίπτωση του συγκεκριμένου διοικητή για τον οποίον στο παρελθόν ο πρώην υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχαν έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση.
Αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ανέβηκε στο βήμα και απάντησε στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ, απαριθμώντας τα προσόντα του Διοικητή. Λίγο αργότερα, ο Μάριος Σαλμάς, σε ανάρτησή του στο Facebook, αφού σχολίασε τα λεγόμενα του συναδέλφου του, πρόσθεσε ότι ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχει καμία συνάφεια με τον πρώην υπουργό Υγείας
Γράφει στο Facebook o Μάριος Σαλμάς:
Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για την θητεία του στο Υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στην Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος όπως ο ίδιος μου είχε πει και δεν το διέψευσε . Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα.
Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας ( σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατηγήσεις. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο.