Μαρινάκης: Συμφωνώ με τον κ. Τασούλα, «είμαστε όλοι καραμανλικοί» – Αφωνία για τις απόψεις Καραμανλή-Σαμαρά

Η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία», που έγινε στο Αμφιθέατρο της Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, προκάλεσε μεγάλη κουβέντα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκαν για δεύτερη φορά μαζί, μετά τις ομιλίες τους στο πολεμικό Μουσείο (1/7), όπου αποδόμησαν όλες τις στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία απομακρύνεται από τις ιδρυτικές, παραδοσιακές της αξίες.

Η συγκεκριμένη κοινή παρουσία των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ έγινε στον απόηχο της ερώτησης των 11 γαλάζιων βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και μετά τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά. Στην παρουσίαση του βιβλίου ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας που ήταν ένας εκ των ομιλητών είπε ότι «και όπως λέει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΝΔ είμαστε όλοι καραμανλικοί», με σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ενότητας.

Σε σχετική ερώτηση του documentonews στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «αλίμονο εάν η Νέα Δημοκρατία και όσοι διαχρονικά έχουμε υπηρετήσει τη Νέα Δημοκρατία, παλιοί και νέοι φίλοι δεν ήμασταν συνεπείς και δεν υπηρετούσαμε την ιδρυτική διακήρυξη που έγινε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Άρα θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο πρόεδρος της Βουλής, παραπέμποντας σε λόγια του πρωθυπουργού, ότι στη Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι καραμανλικοί».

«Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία κρίσης των απόψεών τους»

Σε διευκρίνισή μας για το γεγονός ότι οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες του γαλάζιου κόμματος ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «οι πρώην πρωθυπουργοί το έχουμε πει πολλές φορές είναι δύο άνθρωποι που έχουν ηγηθεί της παράταξης. Κατείχαν κορυφαίο αξίωμα ως προς την εκτελεστική εξουσία της χώρας. Έχουν δικαίωμα να λένε ότι θέλουν. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία κρίσης των απόψεών τους. Και ως προς τη Νέα Δημοκρατία, θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστή όσο άλλοτε στις αρχές και τις αξίες της, σε αυτά που έλεγε η ιδρυτική διακήρυξη προχωράει μπροστά ανταποκρινόμενη όσο περισσότερο μπορεί στα πολύ καυτά ερωτήματα των πολιτών για την καθημερινότητά τους. Αυτή είναι η μεγάλη ανάγκη».

YouTube video player

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία