Μαρινάκης: Πετάει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το «μπαλάκι» για τα Ellinika Hoaxes

Μαρινάκης: Πετάει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το «μπαλάκι» για τα Ellinika Hoaxes

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι από πρόσφατες εγγραφές δημοσιογράφων στην δημοσιογραφική Ένωση ΕΣΗΕΜΘ, τρία πρόσωπα εμφανίζονται να δουλεύουν στο σάιτ Ellinika Hoaxes, το οποίο σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες έχει γίνει και δεκτό στη γενική γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης ως μέσο ενημέρωσης. Όλα αυτά για ένα σάιτ που έχει καταγγελθεί πολλάκις από δημοσιογράφους για τον ρόλο που διαδραματίζει και ενώ κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται (στο σάιτ), ήταν στην πολεμική αεροπορία και τώρα παίζουν τον ρόλο του fact checker, ενώ πρακτικά δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Σε σχετική ερώτηση του documentonews.gr στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που εάν κάποιος τα πληροί, μπορεί να εγγραφεί είτε στο μητρώο ηλεκτρονικού τύπου, είτε στο μητρώο έντυπου τύπου, όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορώ να γνωρίζω για την κάθε αίτηση ξεχωριστά, γιατί δεν αποφασίζω εγώ ως αρμόδιος υφυπουργός, αποφασίζει συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία βρίσκεται, πράγματι όπως είπατε στη γενική γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης. Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος κάνει τη συγκεκριμένη αίτηση για να εγγραφεί στο μητρώο και πληροί μία σειρά από πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, μία σειρά από σαφέστατες προϋποθέσεις, σαφώς εγγράφεται στο μητρώο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εάν κάτι από αυτό αντίκειται στη νομοθεσία, τότε υπάρχει δυνατότητα ένστασης από όποιον έχει έννομο συμφέρον, για να μην είναι κάποιος στο μητρώο. Εάν θέλετε μπορώ να επανέλθω με τη συγκεκριμένη περίπτωση για να σας ενημερώσω».

Τα ερωτήματα για τα κριτήρια με τα οποία ένα σάιτ αναγνωρίζεται ως ενημερωτικό μέσο είναι πολλά, καθώς δεν γίνεται άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία να κάνουν ελέγχους στην εγκυρότητα των ειδήσεων και να ελέγχουν δημοσιογράφους με δεκαετίες στην πλάτη.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου για Σαμαρά: «Δεν σχολιάζουμε κύκλους» – «Δεν υπάρχει διαπροσωπικό πρόβλημα»

«Εξαφάνισε» τη μετωπική Μητσοτάκη – Σαμαρά ο Άδωνης: «Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες» (Video)

Κακλαμάνης για πόλεμο Μητσοτάκη-Σαμαρά: Υπάρχουν «κακές διαπροσωπικές σχέσεις» – Να πάρει πρωτοβουλία για επικοινωνία ο πρωθυπουργός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter