Μαρινάκης: Καμία πρόθεση για έλεγχο της επιρροής Κασιδιάρη στην ηγεσία των Σπαρτιατών

Μαρινάκης: Καμία πρόθεση για έλεγχο της επιρροής Κασιδιάρη στην ηγεσία των Σπαρτιατών

Το άσπρο σε μαύρο και το ακροδεξιό παρελθόν των Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη σε… προοδευτικό παρουσίασε ο Παύλος Μαρινάκης στην πρώτη του εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην προσπάθειά του να κανονικοποιήσει την παρουσία των Σπαρτιατών στη Βουλή, για τους οποίους υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία πρόθεση να κινήσει διαδικασίες για τον έλεγχο της επιρροής Κασιδιάρη στην ηγεσία τους, ξεκαθαρίζοντας πως θα περιοριστεί σε «κοινοβουλευτική και πολιτική» αντιμετώπιση.

Στην επιβεβαίωση των αναλύσεων που έγιναν από το documentonews.gr και άλλων προοδευτικών ΜΜΕ για την εκμετάλλευση των ακραίων δεξιών και φιλοφασιστικών κομμάτων στη Βουλή ώστε να εμφανιστεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ως κεντρώα προχώρησε στην πρώτη του εμφάνιση ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, υπερασπιζόμενος την απόφαση του πρωθυπουργού να τον εκπροσωπεί στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης και την κυβερνητική πλειοψηφία ο Θάνος Πλεύρης.

Η ερώτηση του documentonews.gr για τα δύο παραπάνω επιφανή πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη, σε συνδυασμό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αντιπροέδρου του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, επικεντρώθηκε στο «πόσο βαθιά στη συντηρητική ατζέντα είναι διατεθειμένη να πάει η Νέα Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά και φασιστική αντιπολίτευση», βάζοντας στη βιτρίνα της κυβέρνησης την τριανδρία του ΛΑΟΣ, ανάβοντας στη συνέχεια τη συζήτηση στην αίθουσα συντακτών με αντικείμενο την ακροδεξιά.

Ο Παύλος Μαρινάκης, όχι μόνο υπερασπίστηκε τα τρία στελέχη με επιχείρημα πως «έχουν εκλεγεί επανειλημμένως με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών ως υποψήφιοι βουλευτές και κατόπιν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», αλλά υπογράμμισε πως έχουν υπηρετήσει, «σε διαφορετικές θέσεις συνολικά τις θέσεις του κόμματός μας και έχοντας υπηρετήσει και μία ουσιαστικά προοδευτική πολιτική οποία είχε τα αποτελέσματα που θεωρούμε ότι είχε και έτσι θεωρήσαν και οι πολίτες».

Στη συνέχεια, ζητήθηκε καθαρή θέση από τον εκπρόσωπο για το εάν η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να προχωρήσει σε προσφυγή στο εκλογοδικείο για τον έλεγχο της ανακήρυξης των Σπαρτιατών, με τον Π. Μαρινάκη επανειλημμένως να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ουκ ολίγες φορές πως οι γαλάζιοι θα περιοριστούν στην αντιμετώπιση του κόμματος της επιρροής Κασιδιάρη «στη Βουλή, κοινοβουλευτικά και πολιτικά».

Μάλιστα, έριξε το μπαλάκι σε «όποιον έχει μεμονωμένα δικαίωμα να κάνει προσφυγή αυτό είναι δικό του θέμα», παρουσιάζοντας το ζήτημα ως μία ιδιωτική υπόθεση, ή σε κάθε περίπτωση, αποσυνδέοντας την αποτυχία της τακτικής της Νέας Δημοκρατίας κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση, που ενώ «διαφήμισε» επί μήνες τον Κασιδιάρη, εντέλει ένα φασιστικό κόμμα που δηλώνει πίστη στο πρόσωπό του είναι εκλεγμένο στο κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, αρνήθηκε πολιτικές συγγένειες και με το κόμμα της «Νίκης», όπου κάλυψε και την υφυπουργό Αλεξοπούλου για την προ ετών ανάρτησή της για τα δικαιώματα του «αγέννητου παιδιού», επικαλούμενος νεότερη ανάρτησή της με την οποία πήρε αποστάσεις. Σε ερώτηση δε για την πιθανότητα να αγγίξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη νομοθεσία για τις αμβλώσεις, προσέφερε μία πρώτη δέσμευση -για την οποία θα κριθεί η κυβέρνηση- πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στις αμβλώσεις των γυναικών». Υπογράμμισε δε πως «Δεν θεωρώ ότι έχει κοινές θέσεις η Νέα Δημοκρατία με ένα οποιοδήποτε άλλο κόμμα όπως η Νίκη και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία επιμέρους σχολιασμού».

Documento Newsletter