Μαρινάκης για τον δάσκαλο στη Ρόδο που μένει στο αμάξι του: «Ελπίζουμε ότι θα μειωθούν τα ενοίκια!» – Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Μαρινάκης για τον δάσκαλο στη Ρόδο που μένει στο αμάξι του: «Ελπίζουμε ότι θα μειωθούν τα ενοίκια!» – Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

«Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση με αφορμή τον δάσκαλο στη Ρόδο που κοιμάται στο αυτοκίνητό του, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως δίνονται σχετικά βοηθήματα από την κυβέρνηση σε φοιτητές και δημοσίους υπαλλήλους και πως υπάρχει συνεργασία με αρκετούς δήμους σε όλη την Ελλάδα για το στεγαστικό. Χωρίς να δώσει σαφή απάντηση, σημείωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύει το εισόδημα των πολιτών, ενώ είπε πως ελπίζει… να πέσουν τα ενοίκια.

Διαβάστε σχετικά: Ρόδος: Δάσκαλος κοιμάται στο αυτοκίνητο γιατί δεν βρίσκει σπίτι – «Είναι ντροπή» (Audio)

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την απάντησή του ως προς το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με αφορμή τη ντροπιαστική είδηση που αφορά σε εκπαιδευτικό που αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του στη Ρόδο, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των ενοικίων.

Αντί απάντησης, λοιπόν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει λάβει… πολύ σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής, όπως αυτό της αύξησης του επιδόματος στέγασης των φοιτητών! Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει για την επαρκή προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει του νέου σχολικού έτους, τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες από φορείς εκπαιδευτικών και γονιών από όλη τη χώρα που αφορούν συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και μονάδων, ενώ κάνουν λόγο ακόμα και για άσκηση πιέσεων σε γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο της γειτονιάς.

Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή για το “επιτελικό κράτος” του Μητσοτάκη, να κοιμάται δάσκαλος στο αυτοκίνητο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter