Μαρινάκης για σενάρια αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία: «Η ενημέρωση που έχω είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις»

Έντονη συζήτηση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από το δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο οποίο αναφέρεται ότι στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι, όπου συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της «συμμαχίας των προθύμων», ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τους όρους για την ελληνική συμμετοχή σε κάποια διεθνή δύναμη σε ότι αφορά το Ουκρανικό.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή θα μπορούσε να γίνει, μόνο εάν υπογραφόταν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, ενώ οποιαδήποτε ελληνική δύναμη δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση στο ρωσικό έδαφος. Τέλος, τονίζεται στο δημοσίευμα ότι εάν παραβιαστεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από τη Ρωσία, οι δυνάμεις της Ελλάδας θα επιστρέψουν.

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η ενημέρωση που έχω είναι ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις».

Στην ίδια ερώτηση απάντησε κι ο πρωθυπουργός από το Παρίσι όπου είπε ότι «η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που είναι έτοιμες να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Θεωρούμε ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να είναι λίγο διασπαστική». Είπε επίσης πως «συζητήθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειες τις οποίες ενδεχομένως άλλες χώρες μπορούν να παρέχουν προς την Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχε προκληθεί σάλος από τις δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή Άγγελου Συρίγου, που είχε ταχθεί με ανάρτησή του υπέρ της αποστολής ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, επειδή στην περιοχή κατοικεί η ελληνική μειονότητα.

Μάλιστα, σε ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (20/3) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «όχι δεν είναι αυτή η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα οι συζητήσεις για να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή, με τη συμμετοχή προφανώς και της Ουκρανίας, όπως ακριβώς έχει ειπωθεί η θέση αυτή και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Γεραπετρίτη».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η αμερικανοουκρανική πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών είναι ένα θετικό βήμα. Η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί και ελπίζουμε οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές προσπάθειες να οδηγήσουν στην επίτευξη ειρήνης».

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Μπακογιάννη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Αχ ξέχασα ότι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ» – «Πού είναι εκείνο το κόμμα που φτιάξατε;»

Προανακριτική: Παρέμβαση Κακλαμάνη ζητά η αντιπολίτευση για να μπει φρένο στις μεθοδεύσεις – Τι απαντά ο ΠτΒ

Παραδοχή Πορτοσάλτε με βαριά καρδιά: Ο Δένδιας έχει τη στήριξη Σαμαρά – Καραμανλή (Video)

Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης