Μαρινάκης για Σαλμά: «Αυτονόητη η διαγραφή του – Αναπαρήγαγε συκοφαντικές διατυπώσεις»

Αυτονόητη χαρακτήρισε τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ερώτηση ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «είδα τις δηλώσεις του κ. Σαλμά, κάνει μία προσπάθεια μετά την αυτονόητη απόφαση να παρουσιάσει τον εαυτό ως ήρωα. Δεν ήταν μόνο ο Σαλμάς που δεν ψήφισε υπέρ το νομοσχεδίου. Και άλλοι ασκούν κριτική και είναι μέλη της ΝΔ. Στα κόκκινα δάνεια ο κ. Σαλμάς έκανε μια ερώτηση με άλλους βουλευτές και απαντήθηκε άμεσα. Με το να προσπαθεί ο κ Σαλμάς να λέει ότι διεγράφη λόγω της ερώτησης νομίζω είναι κάτι που η πραγματικότητα το αποδίδει πανηγυρικά».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαλμάς διεγράφη διότι συνέχιζε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή που είχε κάνει ερώτηση στις 25 Ιουνίου. Η ερώτησή του στις 28 Ιουνίου απαντήθηκε, και στις 3 Ιουλίου του δόθηκαν έγγραφα. Είμαστε σε μια παράταξη που σέβεται τους θεσμούς. Εάν υπάρχει κάτι να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια. Από τη στιγμή που συνεχίζει κάτι που έχει απαντηθεί είναι μια στάση που γεννάει εύλογα ερωτήματα. Ηταν μια απόφαση αυτονόητη και ομόφωνη και προχωράμε παρακάτω. Είναι άδικο να συνδέουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε για το εάν η διαγραφή είναι μήνυμα και στους 11 βουλευτές που έκαναν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια ότι «δεν θα κάτσουμε να υπονομεύουμε την πολιτική μας. Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που λέει συκοφαντίες. Είναι μία ατομική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να τεκμηριώσει. Εάν έχει στοιχεία δεν είναι η τηλεόραση ο χώρος που πρέπει να το κάνει».

Τέλος για το γεγονός ότι ο κ. Σαλμάς θα κρατήσει την έδρα του είπε ότι «το δέον είναι η παράδοση της έδρας. Εξελέγη με ένα συγκεκριμένο κόμμα. Αλλά είναι απόφαση του καθενός το τι θα κάνει, με βάση και το Σύνταγμα».

Διαβάστε σχετικά

Σαλμάς: «Τιμή μου να με διαγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια» – «Αλαλούμ» στην Επιτροπή Δεοντολογίας

«Ξένο σώμα» εδώ και καιρό ο Σαλμάς διαρρέει το Μαξίμου – Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας

Καλαφάτης στη Βουλή: «Ο Σαλμάς έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας» (Video)