Μαρινάκης για μαφία Μυκόνου: Πλέον θα έχουμε «ειδήσεις εξιχνίασης, γιατί το κράτος δουλεύει»

Μαρινάκης για μαφία Μυκόνου: Πλέον θα έχουμε «ειδήσεις εξιχνίασης, γιατί το κράτος δουλεύει»
Μύκονος, φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Michael Varaklas)

Την ώρα που η ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία διευρύνεται και η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό έφερε ξανά στην επιφάνεια το καυτό ζήτημα της μαφίας στη Μύκονο, το Μαξίμου βρίσκεται σε ένα «σύστημα αυταρέσκειας», αναφέροντας ότι λόγω της πολιτικής βούλησης «το κράτος δουλεύει, οι αρχές κάνουν υποδειγματικά τη δουλειά τους και προχωράμε στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων».

Το θέμα της μαφίας στη Μύκονο είναι πολύ πιο σύνθετο, όμως, όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ του Documento, αφού δολοφονίες που εμφανίζονται ως άσχετες συνδεέονται με πρόσωπα και υποθέσεις και ηχητικά αποδεικτικά στοιχεία που… χάνονται από τις Αρχές. Διαβάστε σχετικά: Μύκονος: Η μαφία της οικοδομής και το χαμένο ηχητικό

Σε ερώτηση του Documentonews ότι και πριν περίπου ένα χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ενός αρχαιολόγου, ο Μητσοτάκης εξήγγειλε την πάταξη της διαφθοράς στη Μύκονο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στο briefing ότι «η πάταξη της διαφθοράς δεν επέρχεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η μηδενική ανοχή αποδεικνύεται από τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση, από τον τρόπο που κινούνται οι αρχές και βέβαια στη συνέχεια με βάση τα στοιχεία που έχουμε δώσει από τις αποφάσεις που θα λάβει η δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της. Είναι μία διαδρομή η οποία έχει πολλές επιμέρους στάσεις και όπου υπάρχουν εστίες οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες δεν ξεκίνησαν να υφίστανται επί των ημερών της συγκεκριμένης κυβέρνησης, χρειάζεται μία επίμονη και οργανωμένη προσπάθεια, που θα έχει πάρα πολλά επιμέρους επεισόδια. Όλα αυτά τα επεισόδια και στα της Μυκόνου και σε άλλες περιπτώσεις τα βλέπουμε πλέον μπροστά μας. Πλέον οι ειδήσεις θα είναι ειδήσεις εξιχνίασης, γιατί το κράτος δουλεύει, οι αρχές κάνουν υποδειγματικά τη δουλειά τους και προχωράμε στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων».

‘Όλα αυτά τη στιγμή που στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει ακόμη μία δολοφονία κρατουμένου, που σχετιζόταν με τη μαφία της οικοδομής στη Μύκονο, η οποία αρχικά αποδόθηκε… σε καβγά της φυλακής. Σημειώνεται επίσης, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έχει «δεμένα χέρια». Πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κήρυξε τον «πόλεμο» κατά της διαφθοράς σε νησιά στα οποία επί χρόνια η τήρηση της νομιμότητας αποτελούσε είδος εν ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου δεν έχει τον επαρκή αριθμό μάχιμων εισαγγελικών λειτουργών ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τις απαραίτητες εφόδους στα νησιά της εποπτείας του.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φιμώνει ενημέρωση και δημοσιογράφους στα δικαστήρια – «Μαύρο» και στα παρατηρητήρια

Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείεται» να συναντηθεί με Ερντογάν και Μίτσοφσκι στη σύνοδο κορυφής του NATO

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η κυβέρνηση υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα – Γιατί αρνείται την πρόταση για το Πόθεν Έσχες;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter