Μαρινάκης για ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο εκφράζει διαφορετική θέση ο κ. Δένδιας»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, που έκανε επίθεση προς τον Νίκο Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του για το Κυπριακό, όπου μίλησε για «παράνομη, παντελώς αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολή», προσθέτοντας πως «είμαστε στη Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πόλη, ενάντια στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ενάντια στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Μάλιστα, η τούρκικη πλευρά κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας «να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο».

Δείτε επίσης: Με ανακοίνωση ΥΠΕΞ η Τουρκία παίρνει θέση υπέρ Μητσοτάκη και κατά Δένδια

Σε ερώτηση για το εάν ο πρωθυπουργός έχει κάνει κάποια συμφωνία με τον Ερντογάν και ένα υπάρχει διαφοροποίηση στην γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία και δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο εκφράζει διαφορετική θέση ο κ. Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας. Η ιστορία δεν θα ξαναγραφτεί. Η ιστορία έχει γραφτεί και στα 50 χρόνια, κιόλας τώρα που συμπληρώνονται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η ιστορία γράφτηκε με αίμα. Η ιστορία γράφτηκε με πόνο. Η ιστορία γράφτηκε με νεκρούς. Η ιστορία γράφτηκε με πρόσφυγες και με αγνοούμενους και αυτό δεν αμφισβητείται. Και ο κ. Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας εξέφρασε την ελληνική, την κυπριακή θέση, την κοινή μας θέση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία και χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να μην προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό τόπο σε πολλά ζητήματα και μακάρι να φτάσουμε και στο σημείο, σε επίπεδο Διεθνούς Δικαίου, να λύσουμε και τη μοναδική διαφορά, που έχουμε με την Τουρκία. Τον καθορισμό ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η γραμμή, λοιπόν, είναι μια. Είναι η κοινή εθνική γραμμή, η γραμμή που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, όλοι οι Υπουργοί και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Το έχω απαντήσει ήδη, το επαναλαμβάνω και σήμερα».

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες ο κ. Δένδιας έχει αναφέρει αρκετές φορές ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε θέμα ζωντανής απειλής», την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στη περίοδο των «ήρεμων νερών».

Δείτε επίσης: 

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την «έξοδο» στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Καψόνι διαρκείας σε δύο στελέχη της πυροσβεστικής – Ψιλά γράμματα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υγεία και τα προσωπικά δεδομένα

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Πότε υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες

Παλεύουν με τις φλόγες και τις ελλείψεις – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο Δένδιας υπονομεύει τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν»

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζουν