Μαρία Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που εντείνει τον κίνδυνο σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο

Μαρία Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που εντείνει τον κίνδυνο σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο

Κατηγορίες εναντίον της Νότιας Κορέας εξαπέλυσε η Ρωσία, κάνοντας λόγο για κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα, πετώντας drones πάνω από την πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ.

Η Μόσχα θεωρεί τις πτήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Νότια Κορέας στη Βόρεια Κορέα ως κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, με στόχο την καταστροφή της νόμιμης υπόστασής της, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα στράφηκε στη συνέχεια εναντίον των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι είναι η μόνη χώρα που εντείνει τον κίνδυνο σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο.

«Ένα κλασικό αμερικανικό κόλπο: Προκαλέστε μια κλιμάκωση της κατάστασης και στη συνέχεια κατηγορήστε τα πάντα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να ενεργήσουν παρά τη θέλησή τους. Η μόνη χώρα που πράγματι εντείνει τον κίνδυνο σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο και στην Ασία-Ειρηνικό συνολικά, είναι οι ΗΠΑ. Ανυπομονούν να δουν πώς αναφλέγονται τα πράγματα και εκεί», είπε η ίδια στο Telegram, σχολιάζοντας την έκκληση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι η Σεούλ και το Τόκιο, που αποτελούν «κρίσιμους κόμβους για την περιφερειακή ασφάλεια» και βρίσκονται υπό την πίεση των ΗΠΑ, «στερούνται της βούλησης να αποτινάξουν τον δουλικό ζυγό της αμερικανικής χειραγώγησης».

Διαβάστε επίσης

Μπακογιάννη για ελληνοτουρκικά: «Συμφωνία παρόμοια με αυτές που έχουμε επιτυχώς διαπραγματευθεί με άλλες γειτονικές χώρες»

ΗΠΑ: Έσκισε ελληνικές σημαίες σε εστιατόριο γιατί… νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ (Video)

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter