Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Ισπανίδα συνταξιούχος Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέζησε από επιδημία πανώλης και δύο παγκόσμιους πολέμους, πέθανε σε ηλικία 117 ετών, όπως αποκάλυψε η οικογένειά της.

«Η Μαρία Μπράνιας Μορέρα, μας άφησε. Πέθανε όπως επιθυμούσε: στον ύπνο της, ειρηνικά και χωρίς πόνο», έγραψε η οικογένειά της στον λογαριασμό της στο X. ‘Θα τη θυμόμαστε πάντα για τις συμβουλές και την καλοσύνη της’, ανέφεραν.

Η Μπράνιας έζησε τις τελευταίες δύο δεκαετίες της στο γηροκομείο Σάντα Μαρία ντελ Τούρα στην πόλη Ολότ στη βορειοανατολική Ισπανία και γιόρτασε εκεί τα 117α γενέθλιά της τον Μάρτιο.

Οι ειδικοί θαύμαζαν την ψυχική και σωματική της υγεία, αλλά σε ένα σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα προς τους διαδικτυακούς φίλους της, την Τρίτη, διαμήνυε ότι ένιωθε «αδύναμη».

«Η ώρα πλησιάζει. Μην κλαίτε, δεν μου αρέσουν τα δάκρυα. Και πάνω απ’ όλα, μην υποφέρετε για μένα», ανέφερε στον λογαριασμό της, τον οποίο διαχειρίζεται η οικογένειά της. «Όπου κι αν πάω, θα είμαι ευτυχισμένη».

Το Γκίνες επίσημα αναγνωρίσε το θάνατο της Μπράνιας ως την γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2023 μετά το θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Lucile Randon σε ηλικία 118 ετών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για πισίνα Κασσελάκη: «Δεν εντοπίστηκε αρχαιολογική παρανομία – Ας κάνουν έλεγχο και στο σπίτι της κας Παναγιωταρέα»

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης: «Με τοξικότητα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για τις πυρκαγιές»

Κύρτσος κατά Μητσοτάκη: Ξεκινά ένα εικοσαήμερο εντατικής προπαγάνδας – Ο κόσμος τον πήρε είδηση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter