Καρυστιανού: Μήνυση στα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική – Για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και εσχάτη προδοσία

Καρυστιανού: Μήνυση στα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική – Για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και εσχάτη προδοσία

Μήνυση κατά των μελών της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού, όπως γνωστοποίησε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ για το έγκλημα στα Τέμπη, ζητώντας έρευνα για τέλεση αδικημάτων όπως η κατάχρηση εξουσίας, η παράβαση καθήκοντος και η εσχάτη προδοσία.

Η μηνυτήρια αναφορά 14 «γαλάζια» μέλη της Προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλου αλλά και «παντός άλλου προσώπου που συνέπραξε σε Πόρισμα/Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης χωρίς να έχει διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση επί των όσων αναφέρονται στην από 05.02.2025 Πρόταση Σύστασης της άνω Προανακριτικής Επιτροπής και χωρίς να έχει συνταχθεί Πόρισμα που πληροί τα επιτασσόμενα στο άρθρο 5 § 6 του Ν. 3126/2003 περί της “Ποινικής Ευθύνης Υπουργών», όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Εξηγεί πως «αν και η Προανακριτική έχει επιφορτιστεί εκ του νόμου με τα καθήκοντα και τις εξουσίες οιονεί Εισαγγελέα, (…) ουδέν έπραξε».

Η Μαρία Καρυστιανού αιτείται τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και του κακουργήματος της εσχάτης προδοσίας, όπως επίσης και για κάθε άλλο αδίκημα για το οποίο θα υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσής του από την προκαταρκτική εξέταση.

Επίσης ζητά την άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων προς διερεύνηση ενεργειών όλων των αρμόδιων Αρχών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη μηνυτήρια αναφορά, αιτείται: «Την ενδελεχή έρευνα όλων των ανωτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος παντός κατά νόμον υπεύθυνου για την τέλεση των κάτωθι αδικημάτων, ήτοι του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας [ΠΚ 239], του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος [ΠΚ 259], του κακουργήματος της εσχάτης προδοσίας [ΠΚ 134], ως επίσης και για κάθε άλλο αδίκημα, επαρκείς ενδείξεις τέλεσης του οποίου θα προκύψουν από την προκαταρκτική εξέταση».

Διαβάστε επίσης

Πληρώνει η εταιρεία «χορηγός» προπαγάνδας της ΝΔ και τον Σταν Γκρίμπεργκ;

Καρυστιανού: Κατηγορούμαστε από την κυβέρνηση για σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας

Προανακριτική: Ούτε στην Ολομέλεια πάτησε το πόδι του ο Τριαντόπουλος – Νέο (πιο) προκλητικό υπόμνημα

Τέμπη: LIVE η συνέντευξη Τύπου Καρυστιανού μετά το φιάσκο με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Documento Newsletter