Μαρία Κάλλας στην αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μαρία Κάλλας στην αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Pablo Larraín

Η ταινία του χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν «Maria» θα προβληθεί στην έναρξη του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον.

Η ταινία «Maria» με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας καταγράφει την ιστορία της θρυλικής ντίβας την περίοδο που αποσύρεται στο Παρίσι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή. To σενάριο εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της τραγουδίστριας, καθώς αναπολεί τη ζωή της, αποκαλύπτοντας παράλληλα άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας της.

Θυμίζουμε ότι στο φεστιβάλ Βενετίας που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του το φιλμ, η Αντζελίνα Τζολί απέσπασε αρκετές εγκωμιαστικές κριτικές για την ερμηνεία της καθώς και το παρατεταμένο ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Με το φιλμ αυτό ο χιλιανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του για ισάριθμες εκθαμβωτικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία και στον πολιτισμό του 20ού αιώνα ύστερα από το «Jackie» (για την Τζάκι Κένεντι) και το «Spencer» (για την πριγκίπισσα Νταϊάνα). Η ταινία θα κυκλοφορήσει σύντομα στους κινηματογράφους από το Cinobo και τη Faliro House.

Η ταινία που θα προβληθεί στην τελετή λήξης του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, είναι το «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν η Τίλντα Σουίντον και ο Μάικλ Σάνον και είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό μιούζικαλ για το τέλος του κόσμου αλλά και μια ευρηματική, αντισυμβατική ματιά του σκηνοθέτη πάνω στις θεματικές (οι ψευδαισθήσεις της ανθρωπότητας, η απληστία ως τρόπος ζωής κ.α.) που τον έχουν απασχολήσει στα φημισμένα ντοκιμαντέρ του «The Act of Killing» (2012) και «The Look of Silence» (2014). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία διανομής Weird Wave στις 12 Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter