Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρυλικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρυλικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου βυθίζοντας στο πένθος την Αγγλία και τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Ρόμπερτ «Μπόμπι» Τσάρλτον (Sir Robert “Bobby” Charlton, 11 Οκτωβρίου 1937-21 Οκτωβρίου 2023) ήταν Άγγλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στο άθλημα.

Στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των κορυφαίων του 20ού αιώνα κατέλαβε τη 10η θέση.

Ήταν πρωταγωνιστής της κατάκτησης του μοναδικού τίτλου στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Προς τιμήν της μεγάλης καριέρας που έχει πραγματοποιήσει στην εθνική Αγγλίας, ανακηρύχθηκε ιππότης το 1994 (ο τίτλος του Σερ, που περιέχεται και στο όνομά του).

Ο θρυλικός πρώην επιθετικός φόρεσε τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων για 17 χρόνια, ενώ πέρασε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Συνολικά έπαιξε 758 παιχνίδια και σκόραρε 249 γκολ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων, τριών πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν ένας από τους επιζήσαντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1958. Μάλιστα από τους 44 επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης (είχε τραγικό απολογισμό 23 άτομα) ήταν ο τελευταίος (χρονικά) που “έφυγε”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter