Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εκλογές το φθινόπωρο στο ΠΑΣΟΚ και μετά συνέδριο

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εκλογές το φθινόπωρο στο ΠΑΣΟΚ και μετά συνέδριο

Tην πολιτική επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, με άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες το Φθινόπωρο, ζήτησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να αναλάβει τις ευθύνες του και παράλληλα να προχωρήσει τις διαδικασίες για να γίνουν εκλογές νέας ηγεσίας και στη συνέχεια για συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων.

Εχει ενδιαφέρον ότι χαρακτηρίζει αναγκαιότητα την «ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης» και τη «διεύρυνση» του χώρου του ΠΑΣΟΚ και θέτει ως προαπαιτούμενα για αυτό το στόχο συμπαγές πολιτικό αφήγημα, «αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα».

Ετσι καλεί σε πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με απόφασή του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει το καταστατικό, να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, «με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική», και μετέπειτα, Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, «ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου».

Αναφορικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της ευρωκάλπης, ασκεί κριτική στα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιορίζοντας τη συζήτηση στην αποτίμηση σε επίπεδο αριθμητικής και συγκριτικών στατιστικών δεδομένων. «Το ερώτημα είναι απλό: το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι με την τακτική της απαξίωσε τη θεσμική λειτουργία του κόμματος, κάτι που το σκιαγράφησε με τις εξής αναφορές-διαπιστώσεις: “ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων”, “στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν”, “οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα”, “το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση”.

Αιχμηρή τοποθέτηση επέλεξε κατά Ανδρουλάκη για την απειλή περί διαγραφών προς όσους μετά τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων συνεχίσουν να οδηγούν σε εσωστρέφεια και να χρησιμοποιούν τοξικό λόγο. «Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές», σημειώνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

 Εχει σημασία ότι πριν από λίγες ημέρες ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει δημόσια παρέμβαση παρουσιάζοντας πολιτική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ (ένα είδος πολιτικού μανιφέστου). Ετσι,  σηματοδότησε το δικό του “παρών” στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.   ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη – «αμφισβητιών» της ηγεσίας – Φόβοι μην σπάσει το… σχοινί

Κατρίνης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: Δεν συμβιβάζομαι με ένα κόμμα του 13-15% – Στόχος να φύγει ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Αρχίζουν τα όργανα και η… κούρσα διαδοχής – Όλες οι «τάσεις» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά Ανδρουλάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter