Μάλι: Πάνω από 70 νεκροί και 200 τραυματίες μετά την επίθεση τζιχαντιστών στην πρωτεύουσα

Μάλι: Πάνω από 70 νεκροί και 200 τραυματίες μετά την επίθεση τζιχαντιστών στην πρωτεύουσα
Φωτογραφία αρχείου

Περισσότεροι από 70 νεκροί και 200 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσαν την Τρίτη τζιχαντιστές στην Μπαμακό, σε ένα από τα φονικότερα πλήγματα των τελευταίων ετών κατά των δυνάμεων ασφαλείας του Μάλι.

Πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Μάλι, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), έκανε λόγο για 77 νεκρούς και 255 τραυματίες. Εμπιστευτικό έγγραφο των αρχών ανέφερε περίπου 100 θανάτους, κατονομάζοντας 81 θύματα. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Le Soir de Bamako έκανε αναφορά στις προγραμματισμένες για σήμερα κηδείες περίπου 50 σπουδαστών στη σχολή της Χωροφυλακής.

Η χούντα του Μάλι είχε αποφύγει να ανακοινώσει τον αριθμό των νεκρών από αυτήν την επίθεση τζιχαντιστών, που όμοιά της είχε πολύ καιρό να βιώσει η πρωτεύουσα Μπαμακό.

Η Ομάδα Υποστήριξης στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους (ΟΥΙΜ), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστήριξε ότι σε διάστημα περίπου εννέα ωρών δεκάδες μαχητές της είχαν προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους και τραυματισμούς. Ανέφερε επίσης πως μεταξύ των θυμάτων ήταν και μισθοφόροι της ρωσικής Wagner, συμμάχου του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά το Μαλί.

Η επίθεση της Τρίτης σημειώθηκε την επομένη της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δημιουργία της Συμμαχίας Κρατών του Σαχέλ, την οποία συγκροτούν το Μάλι, η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας – τρεις χώρες που κυβερνώνται από στρατιωτικά καθεστώτα τα οποία τερμάτισαν τη συνεργασία τους με την άλλοτε αποκιοκρατική δύναμη Γαλλία και στράφηκαν στη Ρωσία αναζητώντας υποστήριξη σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκτησε… αυτοκράτειρα

Όταν η «Μονάδα 8200» της Mossad που οργάνωσε τις εκρήξεις στους βομβητές είχε έρθει στην Ελλάδα για το Predator – Η αποκάλυψη του Documento

Βρετανία: Σφοδρή κριτική στον Στάρμερ – Δέχτηκε δώρα αξίας 100.000 λιρών

Νασράλα – Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter