Μάκης Μπαλαούρας: «Πανηγυρική αθώωση μου και για τη Follie Follie»

Μάκης Μπαλαούρας: «Πανηγυρική αθώωση μου και για τη Follie Follie»

Ομόφωνα αθώο έκρινε το το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα, για την υπόθεση Folli Follie, ενώ και η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική.

Ο Μάκης Μπαλαούρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «καθάρισε και την τελευταία λάσπη που του έριξαν», καθώς αποδείχθηκε πως ούτε τον χρημάτισαν, ούτε υπήρξε παρέμβασή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «ενώ το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε ένα mail κάποιου ευφάνταστου χαμηλό-υπάλληλου που ήθελε να πείσει τους εργοδότες του ότι είναι ο μόνος έμπιστος για ανέλθει στην ιεραρχία, εμπλέκοντας εκείνον και τη μισή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο «έλεγχος» της ελληνικής «Price Water House», δυστυχώς υπήρξε πλημμελής και μη τεκμηριωμένος, με την παράθεση «φύρδην μίγδην» στοιχείων, χωρίς διερεύνηση της βασιμότητάς τους. Επίσης παρουσίασαν email με έμφαση στα ονόματα στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που διοχετεύτηκαν άμεσα προς διαπόμπευση και πολιτική εκμετάλλευση στα αιμοδιψή φίλια ΜΜΕ, καθώς και από τη ΝΔ. Δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εξέταση κομβικών μαρτύρων, όπως του Ταμία της Follie!!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην βουλευτής επισημαίνει για την αθωωτική απόφαση «Η δικαίωση για δεύτερη φορά, όπως και στην υπόθεση σπίλωσης μου από «ΤΑ ΝΕΑ» που με είχαν κατηγορήσει- ψευδώς και καταδικάστηκαν για δυσφήμηση, όμως οι ρετσινιές τους έμειναν.» και πως «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων που με κράτησαν στη κοινωνία «άσπιλο και αμόλυντο» μου θύμισαν τη ρύση  «Υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας»…

 

Η δήλωση του Μάκη  Μπαλαούρα

  • Ούτε με χρημάτισαν ούτε έγινε παρέμβαση μου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!
  • Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε ένα mail κάποιου ευφάνταστου χαμηλό-υπάλληλου που ήθελε να πείσει τους εργοδότες του ότι είναι ο μόνος έμπιστος για ανέλθει στην ιεραρχία, εμπλέκοντας εμένα και τη μισή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!     
  • Καθάρισα και τη τελευταία λάσπη που μου έριξαν! 

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με έκρινε ομόφωνα αθώο, ενώ και η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική.

Ένας σαθρός έλεγχος

 Ο «έλεγχος» της ελληνικής «Price Water House», δυστυχώς υπήρξε πλημμελής και μη τεκμηριωμένος, με την παράθεση «φύρδην μίγδην» στοιχείων, χωρίς διερεύνηση της βασιμότητάς τους. Επίσης παρουσίασαν email με έμφαση στα ονόματα στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που διοχετεύτηκαν άμεσα προς διαπόμπευση και πολιτική εκμετάλλευση στα αιμοδιψή φίλια ΜΜΕ, καθώς και από τη ΝΔ. Δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εξέταση κομβικών μαρτύρων, όπως του Ταμία της Follie!! Ο υπεύθυνος του ελέγχου Αντώνης Αντωνιάδης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί στο δικαστήριο τις δομικές ανεπάρκειες του ελέγχου, χωρίς όμως να ζητήσει συγνώμη!

  Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι μου χλεύασαν το επερχόμενο κατηγορητήριο (Βουλή 14/4/2021):

Κεγκέρογλου: «Βλέπω ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο μόνο ένα στήσιμο μιας ιστορίας από κάποιον για να οικονομήσει λεφτά από την διοίκηση εκμεταλλευόμενος και συκοφαντώντας άλλα άτομα»! 

Πλεύρης: «με email δεν το θεωρούμε ικανό να πούμε ότι αυτό από μόνο του είναι στοιχείο για να πάμε σε προκαταρκτική επιτροπή»

Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος

  Παρά ταύτα, και με μόνο στοιχείο τα emails ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου και παρά την προηγηθείσα συζήτηση στη Βουλή, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, ούτε καν με στοιχειώδη έλεγχο, με ευκολία έκρινε ότι «προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τελέσεως του πλημμελήματος της εμπορίας επιρροής»(!), με ανύπαρκτες ενδείξεις χωρίς στοιχεία και χωρίς περαιτέρω έρευνα.

  Βέβαια το σκηνικό το προετοίμασαν Αρχιερείς και Αρχιέρειες της μαυρο-κίτρινης δημοσιογραφίας έξαλλοι/ες, ως στρατοδίκες της Χούντας με φανατισμό ιεροεξεταστών, κραύγαζαν «Άρον Σταύρωσον αυτόν», διαπομπεύοντας με καθημερινά χωρίς καν να ζητήσουν την άποψη μου.

   Πολλά «ειδησεογραφικά» σάιτ, κυρίως όμως ο εκδότης «εφημερίδας» «ΜΠΑΜ» Πέτρος Κουσουλός, ένα mononews.gr και η Ιωάννα Μάνδρου στο ΣΚΑΪ και στη «σοβαρή» «Καθημερινή», ως θηλυκός βασιλικός επίτροπος, όπως ο περιβόητος χουντικός στρατοδίκης Λιαπής. Και από πίσω, ως αναπληρώτρια βασιλική επίτροπος η Σία Κοσιώνη, που αλλοίωναν τις απόψεις μου για να στηρίξουν την «ανηθικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω εμού. Χλεύασαν ακόμα και επιστολή μου διαμαρτυρίας που ζητούσα «την τήρηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με την ισότιμη παρουσίαση της δικής μου θέσης»! 

Στόχος η δολοφονία χαρακτήρα μου

 Παράλληλα, η πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης στο βωμό του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου υπήρξε εντυπωσιακή. Η ΝΔ συνεπικουρούμενη από τα γνωστά ΜΜΕ- έστησε ένα κακόγουστο παιχνίδι κανιβαλικών εντυπώσεων πάνω σε μια ανύπαρκτη υπόθεση με στόχο τη δολοφονία χαρακτήρα μου.

Εδώ ταιριάζει η ρήση της Ελένης Βλάχου: «Στην Ελλάδα η ηθική είναι ποινικό αδίκημα»….

  Η απολύτως αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και η δικαίωση για δεύτερη φορά, όπως και στην υπόθεση σπίλωσης μου από «ΤΑ ΝΕΑ» που με είχαν κατηγορήσει- ψευδώς και καταδικάστηκαν για δυσφήμηση, όμως οι ρετσινιές τους έμειναν. 

  Οι αποφάσεις των δικαστηρίων που με κράτησαν στη κοινωνία «άσπιλο και αμόλυντο» μου θύμισαν τη ρύση  «Υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας»… 

  Ευχαριστώ θερμά τους μάρτυρες υπεράσπισης μου: Αλέκο Φλαμπουράρη, Δημήτρη Παπαχρήστο, Σταύρο Αραχωβίτη, Αλέξη Χαρίτση, τους τότε διοικητές των Νοσοκομείων Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο- Γιάννη Λέντζα και τον Κώστα Τζαβάρα, που δε δίστασε να υπερασπιστεί με ζέση έναν πολιτικό του αντίπαλο! Αυτή του η στάση πραγματικά προάγει τη δημοκρατία και το πολιτικό ήθος.

 Τέλος, τον δικηγόρο μου Βασίλη Παπαστεργίου που με στήριζε με τη νομική επιχειρηματολογία του και την αισιόδοξη λογική του! 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ανοίγει έντονα η συζήτηση για υποχρεωτική στράτευση και για επέκταση της θητείας και στις γυναίκες

Εκλογές στη Γαλλία: Αυξάνονται τα αστυνομικά μέτρα – Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία η Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το «γαλλικό Εξκάλιμπερ» – Ήταν καρφωμένο σε βράχο για πάνω από 1.300 χρόνια (Video)

Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter