Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Mάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους (Photos-Videos)

Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις έδωσαν όλη τη νύχτα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο τεράστιο πύρινο μέτωπο στο Νότιο Ρέθυμνο.

Τα πύρινα μέτωπα στο νότιο Ρέθυμνο βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είχε βελτιωθεί καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε διάσπαρτες εστίες. Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε Αμάρι και Άγιο Βασίλειο, λόγω της έντασης των ανέμων.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Νότιο Ρέθυμνο

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν και οι 30 δασοκομάντος από την Αθήνα.

Ήχησε 3 φορές το 112 -Εκκενώθηκε η Αγία Παρασκευή

Ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής εκκενώθηκε από χθες το απόγευμα με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος, έπειτα από την αποστολή μηνύματος του 112.

Μηνύματα εστάλησαν στο Αποδούλου και στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Χωρδάκι και στον Άγιο Ιωάννη, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη παραμένουν στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στον οικισμό Χορδάκι Αμαρίου και πήρε ταχύτατα διαστάσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης εθελοντές αλλά και πολίτες ενώ συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο οι δήμοι Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου καθώς και η περιφέρεια Κρήτης.

Ετικέτες