Μαγιόρκα: Κάτοικοι έκλεισαν δρόμο με άχυρο ως διαμαρτυρία στον οργανωμένο υπερτουρισμό

Αγανακτισμένοι με τον υπερτουρισμό στην πανέμορφη περιοχή τους, κάτοικοι του Son Macià της Μαγιόρκα απέκλεισαν επαρχιακό δρόμο για να εμποδίσουν μια οργανωμένη τουριστική εκδρομή με «γουρούνες».

Για να αποτρέψουν το πέρασμά τους, οι κάτοικοι τοποθέτησαν δεμάτια άχυρο στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τρώνε πεπόνι και να παίζουν χαρτιά.

Η Μαγιόρκα, είναι το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, της Ισπανίας, που έχει αρχίσει να υποφέρει από τον υπερτουρισμό.

Διαβάστε σχετικά: Η Ισπανία αναμένει αυτό το καλοκαίρι ρεκόρ τουριστών ενώ γιγαντώνεται το κίνημα κατά του υπερτουρισμού

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο για να ανοίξει τον δρόμο αλλά ανακάλυψε ότι η οργανωμένη εκδρομή ξεπερνούσε τον αριθμό των οχημάτων που επιτρέπονται από δημοτική διάταξη.

Η διαμαρτυρία έγινε το πρωί της Πέμπτης. Οι κάτοικοι είχαν στήσει καρτέρι στην άκρη του δρόμου για να αιφνιδιάσουν τους τουρίστες με τις «γουρούνες». Όταν είδαν το πρώτο όχημα που οδηγούσε τη διαδρομή να εμφανίζεται στο μονοπάτι, κατέβηκαν, τοποθέτησαν τα δέματα με άχυρο και έκοψαν τον δρόμο.

Η εταιρεία που διοργανώνει την εκδρομή με τις «γουρούνες» κάνει περίπου τρία καθημερινά δρομολόγια των τριών ωρών, με κόστος 180 ευρώ το άτομο, όπως εξήγησαν οι διοργανωτές της δράσης διαμαρτυρίας, που εντάσσεται στο κίνημα «Menys turisme, més vida» για την αντίσταση στον υπερτουρισμό.

Χ

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ εντείνει την σφαγή στην Γάζα βάζοντας σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Μεντβέντεφ: «Η Μόσχα θα πρέπει να επιδιώξει την “εξαφάνιση” της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ»

Γαλλία: Ο Μακρόν δεν βλέπει «νικητή» στις εκλογές – Έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις για «νέα κουλτούρα» και συνεργασία