Μαγειρίτσα: Εύκολη συνταγή – Τα tips για να σου πετύχει

Μαγειρίτσα: Εύκολη συνταγή – Τα tips για να σου πετύχει

Πάσχα χωρίς την παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν γίνεται. Ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που θα μπεις στην κουζίνα για να τη φτιάξεις, σου έχουμε μερικά tips για μια νόστιμη γευστική εμπειρία.  Τα βήματα που ακολουθούν είναι τα βασικά για να προετοιμάσεις ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Μαγειρίτσα: Η σωστή αγορά κρέατος

Η σωστή επιλογή κρέατος είναι αυτό που θα απογειώσει την γευστική σου εμπειρία. Οπότε ζήτησε από τον κρεοπώλη σου συκωταριά από ζώα μικρής ηλικίας, είτε αρνιού, είτε κατσικιού, τα οποία καταναλώνουν μόνο γάλα. Έτσι θα αποφύγεις τις δυσάρεστες και έντονες μυρωδιές.

Καλό πλύσιμο εντοσθιών

Σημαντικό είναι επίσης το καλό και σχολαστικό πλύσιμο των κρεάτων που επέλεξες για τη μαγειρίτσα σου, και μάλιστα θα βοηθήσει πολύ εάν ξεκινήσεις από την προηγούμενη μέρα.

Πλύνε, τα εντεράκια, με άφθονο νερό και δώσε έμφαση στο σχολαστικό πλύσιμο του εσωτερικού τους. Γύρισε τη μέσα πλευρά έξω από τα έντερα, ξαναπλύνε με άφθονο νερό και τοποθέτησε ένα ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκι) μέσα.

Μετά τοποθέτησέ τα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και χυμό από ένα λεμόνι. Έτσι και θα απολυμανθούν και θα απαλλαχθούν από κάθε έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά. Άλλωστε μην ξεχνάς, ότι η χαρακτηριστική έντονη μυρωδιά της μαγειρίτσας είναι αυτή που μπορεί αν απωθήσει ακόμη και έναν δεινό κρεατοφάγο να την καταναλώσει, οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το βήμα.

Μαγειρίτσα: Τα βασικά tips για να πετύχει

Για να έχουμε μία μαγειρίτσα εύπεπτη και ελαφριά, είναι σημαντικό να ψιλοκόψουμε το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Τα βασικά υλικά που αναδεικνύουν το πασχαλινό αυτό πιάτο είναι φυσικά τα μυρωδικά,

  • άνηθος
  • δυόσμος και 
  • κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα.

Τα μυρωδικά που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις, πρόσθεσέ τα προς το τέλος του μαγειρέματος για να κρατήσουν τα αρώματά τους και να μην μαραθούν πολύ.

Tip που θα δώσει ένταση:

Πρόσθεσε και λίγο κουρκουμά, αλλά μετρίασε την ποσότητα του λεμονιού, για να μην υπερκαλύψει όλες τις γεύσεις.

Tip για να μην κόψει το αυγελέμονο:

Για να μην κόψει το αυγολέμονο που θα κάνεις, ένα πολύ έξυπνο τρικ είναι να προσθέσεις λίγη πλήρη κρέμα γάλακτος. Θα το απογειώσει. (Αν δεν έχεις την υπομονή να το χτυπήσεις στο χέρι, το μίξερ σου θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά).

Επίσης, δεν είναι πολύ διαδεδομένο, αλλά δοκίμασε φέτος να προσθέσεις και δυο μαρουλάκια στην μαγειρίτσα σου. Θα δώσει υπέροχη βουτυρένια υφή και μεστή γεύση στο πιάτο σου. Θα κάνει πιο χυλωμένη τη μαγειρίτσα σου.

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη μαγειρίτσα

Υλικά για παραδοσιακή μαγειρίτσα

  • 1 κιλό εντόσθια αρνίσια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένεις πολύ καλά τα εντόσθια, τα κόβεις σε μικρά και τα ζεματίζεις σε αλατισμένο νερό.
  • Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  • Σοτάρεις τα κρεμμύδια.
  • Μόλις έχουν σοταριστεί καλά ρίχνεις για 5 λεπτά τον άνηθο και το μαρούλι.
  • Προσθέτεις τον ζωμό και τα εντόσθια και τα αφήνεις να σιγοβράζουν για 40 λεπτά.
  • 10 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνεις το ρύζι.

Για το αυγολέμονο

  • Χτυπάς τα ασπράδια
  • Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και το λεμόνι
  • Αραιώνεις το αυγολέμονο με λίγο ζεστό ζωμό από το κρέας ώστε να μην κόψει και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα.

Δείτε επίσης:

Τσουρέκια Πετρετζίκη: Πώς να φτιάξετε τη viral πασχαλινή συνταγή

Ετικέτες

Documento Newsletter