Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: «Το νησί είναι επικίνδυνο» έλεγε σε φίλο του ο 54χρονος – Στο «μικροσκόπιο» το κινητό του (Videos)

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: «Το νησί είναι επικίνδυνο» έλεγε σε φίλο του ο 54χρονος – Στο «μικροσκόπιο» το κινητό του (Videos)

Φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη αναμένεται να ρίξει, τις επόμενες ώρες, το κινητό τηλέφωνο του 54χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό. Όπως προκύπτει, μάλιστα, από το βιντεοληπτικό υλικό, ο δράστης κινήθηκε με μηχανάκι, με ένα σκούτερ.

Διαβάστε επίσης: Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Ποιος ήταν ο τοπογράφος που έπεσε νεκρός – Η Μύκονος στο «μικροσκόπιο» των Αρχών (Videos)

Το θύμα της δολοφονίας ήταν ο Παναγιώτης Στάθης, τοπογράφος – μηχανικός, πατέρας δύο παιδιών και συνιδιοκτήτης επιχείρησης που ασχολούταν με ανάλογες επιχειρήσεις στην Αθήνα αλλά και στα νησιά. Το θύμα φέρεται στο παρελθόν να είχε καταγγείλει εις βάρος του επιθέσεις στη Μύκονο αλλά και ξυλοδαρμό από αγνώστους στην πρωτεύουσα. Για τον λόγο αυτόν οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο νησί της Μυκόνου.

Εκτιμάται πως ο άτυχος μηχανικός είχε μπει στο μάτι της «μαφίας της Μυκόνου» ενώ είχε ενοχλήσει πρόσωπα που του έστελναν μηνύματα. Ωστόσο, εκείνος δεν είχε δείξει να λαμβάνει υπόψη.

Τι συνέβη

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8:23 το πρωί της Τρίτης στην οδό 25ης Μαρτίου, όταν το μηχανάκι, ένα σκούτερ όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό, προσέγγισε το αυτοκίνητο όπου οδηγούσε ο 54χρονος τοπογράφος και επιχειρούσε να σταθμεύσει κοντά στα γραφεία της εταιρείας του.

Αυτή είναι η ύποπτη μηχανή που εξετάζεται από την ΕΛΑΣ:

Εκείνη τη στιγμή, ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον του 54χρονου αδειάζοντας τον γεμιστήρα του πιστολιού που κρατούσε. Συνολικά πυροβόλησε πάνω από 20 φορές, όπως ακούγεται στο σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε λίγη ώρα μετά τη δολοφονία. Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγονται οι σφαίρες να πέφτουν βροχή και έπειτα από μία διακοπή μερικών δευτερολέπτων, ακολούθησε η χαριστική βολή.

Οι Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ήταν έμπειρος στη χρήση όπλων και επίσης σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να παρακολουθούσε επί ημέρες το θύμα, γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιεί το εν λόγω αυτοκίνητο που ανήκει στον συνέταιρό του.

«Το νησί είναι επικίνδυνο»

Ταυτόχρονα, συνάδερφος του 54χρονου μιλώντας στον Alpha τον περιέγραψε το θύμα ως έναν εξαιρετικό οικογενειάρχη και εξαιρετικό επαγγελματία.

Μάλιστα, ο 54χρονος φέρεται να του είχε πει στον συνάδερφό του:  «Το νησί είναι επικίνδυνο», αναφερόμενος στη Μύκονο ενώ όπως είπε, ο Παναγιώτης Στάθης ήταν «Ο πιο έντιμος συνάδελφος αν ρωτήσετε τον τελευταίο παππού γιαγιά στο νησί θα σας πει τα καλύτερα λόγια».

Όπως είπε ήταν: «ο πιο έντιμος μηχανικός και ίσως και άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Εντιμότατος, ακέραιος χαρακτήρας και στο επάγγελμά του».

«Για τον συνέταιρό μου έχω να πω ότι ήταν ο πιο αγνός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, είναι από μικρά παιδιά μαζί από τότε που τέλειωσαν το πανεπιστήμιο, σαν αδέλφια» και συμπλήρωσε: «Από τα καλύτερα τοπογραφικά γραφεία, έκανε τοπογραφικά και η δουλειά του ήταν εκεί. Ούτε δικαιώματα είχε δώσει ούτε μπορούμε να φανταστούμε από πού προέρχεται αυτό που έγινε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό είπε:  «Είναι άσχημο. Ο Παναγιώτης Στάθης είναι ένας τοπογράφος που έρχεται 20 χρόνια και κάνει τοπογραφικά. Εχει εργαλεία καλά και του ανέθεταν είτε μικρές, είτε μεγαλύτερες τοπογραφικές δουλειές. Ξέρω ότι έχει μετρήσει και τη μισή Αθήνα και τη βόρεια Ελλάδα. Ηταν ένα άτομο ευγενικό, καλοκάγαθο, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και δεν μπορούμε να φανταστούμε από που προέρχεται αυτό που συνέβη».

Και συνέχισε: «Τα τοπογραφικά έκανε, δεν έκανε λαμογιές η λοβητούρες, ήταν καθαρό γραφείο. Επαιρνε δουλειές που να είναι καθαρές. Αν κάποιος του ανέθετε δουλειές που του ζητούσαν να αποτυπώσει κάτι άλλο, δεν το έκανε».

Εν συνεχεία, ανέφερε: «Δεν σημαίνει ότι αυτή δολοφονία που έγινε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει πειράξει κανέναν ότι σχετίζεται με τη Μύκονο».
«Ηταν ένας άνθρωπος που δεν έδινε δικαίωμα και ήταν ένα πολύ καλό γραφείο τοπογράφων. Ο Παναγιώτης ήρθε στη Μύκονο το 97-98 Ολοι οι μηχανικοί της Μυκόνου του αναθέταμε δουλειές. Δεν έχει κάνει κάτι ή να έχει πειράξει κάποιον που να πάει το μυαλό μας», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έπεσαν βροχή οι σφαίρες – Οι νεότερες πληροφορίες και τα σενάρια (Video – Audio)

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σφοδρά πυρά Σαμαρά, «καρφιά» από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Μαξίμου: Η πρώτη αντίδραση μετά τα πυρά Σαμαρά και Καραμανλή

Ο Κοτζιάς απαντά στον Σαμαρά: Ο ίδιος υπέγραφε κείμενα που κατονόμαζαν τη γείτονα χώρα νέτα σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter