Μαφία φυλακών Κορυδαλλού: Οι αντιφάσεις Φλώρου που διαπιστώνει η εισαγγελέας (Επικαιροποίηση-Αθωώθηκε)

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Μία σειρά από αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να έχει υποπέσει στην «υπόθεση εκβιασμού» του ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, περιγράφει στην εισηγητική της πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο για την αποκαλούμενη ως υπόθεση της λεγόμενης μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, η εισαγγελέας ,Αικατερίνη Ψύρη.

Στην 300 σελίδων πρόταση της, η εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή των τριών δικηγόρων, Γιώργου Αντωνόπουλου, Θεόδωρου Παναγόπουλου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου από τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Ένα εκ των βασικών “εργαλείων” που καθόρισαν την τελική εκτίμηση της εισαγγελικής λειτουργού – η οποία αποτυπώνεται δια της εισηγήσεως της- σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά είναι τα όσα είχε καταθέσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για τον φερόμενο ως εκβιασμό του.

Η κ. Ψύρη αναλύει κάθε κομμάτι της πολύκροτης αυτής υπόθεσης στην οποία εκτός των τριών κατηγορούμενων δικηγόρων, ενεπλάκησαν κορυφαία ονόματα της δικηγορίας που εξετάστηκαν ως μάρτυρες, ορισμένοι εκ των οποίων μπαίνουν επίσης στο εισαγγελικό της στόχαστρο καθώς εντοπίζει και σ΄αυτούς περίεργη συμπεριφορά και αντιφάσεις . Πρόκειται για δικηγόρους με συχνή δημόσια παρουσία, ορισμένοι εκ των οποίων απαιτήθηκε να εξεταστούν και κατ’ αντιπαράσταση ενώπιον του ανακριτή.

Διαβάστε επίσης: Στα άδυτα της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Οκτώβριο του 2017 δολοφονείται εν ψυχρώ ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό παίρνουν δύο καταθέσεις από τον πελάτη του ποινικολογου, κρατούμενου τότε για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος εξέτιε την πρωτόδικη ποινή του.

Διαβάστε επίσης: Βαριά ονόματα της δικηγορίας και της πολιτικής «δίνει» ο δικηγόρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση Φλώρου-Energa

Στις πρώτες καταθέσεις του ο Φλώρος είχε υποστηρίξει ότι οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος (ανέφερε τότε μόνο τα αρχικά τους) εμπλέκονταν σε εις βάρος το εκβιασμό. Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι οι δύο δικηγόροι του ζήτησαν χρήματα προκειμένου οι αλβανοί κακοποιοί ,που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Γ.Αντωνόπουλο και τον είχαν «δώσει» ως ηθικό αυτουργό του συμβολαίου δολοφονίας, να έπαιρναν πίσω τις καταθέσεις τους. Σημειώνεται ότι ο Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου σε κάθειρξη 13 ετών.

Διαβάστε επίσης: Μαφία φυλακών: Ο κύκλος του αίματος

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Συνελήφθη για τη «μαφία των φυλακών»

Ο Γ. Αντωνόπουλος είχε αντιδικήσει με τον Άρη Φλώρο όταν ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ και διαχειριζόταν τα συμφέροντα του δημοσίου σε σχέση με το σκάνδαλο της Energa.

Τι διαπιστώνει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας στην πολυσέλιδη απαλλακτική της πρόταση, αποδομεί τους ισχυρισμούς Φλώρου εξετάζοντας γραμμή- γραμμή την κατάθεση του τον Οκτώβριο του 2017 κατά την έρευνα για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, αντιπαραβάλλοντας τους ισχυρισμούς του με προηγηθείσες ενέργειες του που τον διαψεύδουν.

Πιο αναλυτικά όπως επισημαίνει η εισαγγελική λειτουργός «δεν είναι αληθές ότι το Σεπτέμβριο του 2016 για πρώτη φορά πληροφορήθηκε (σημ. ο Φλώρος) μέσω των εφημερίδων ότι εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση Αντωνόπουλου (την απόπειρα δολοφονίας του)..». Καθώς όπως επισημαίνει η εισαγγελέας, από το Δεκέμβριο του 2014 ο Φλώρος είχε στείλει εξώδικο στον Αντωνόπουλο. Σε αυτό ο επιχειρηματίας διαμαρτυρόταν για τους ισχυρισμούς Αντωνόπουλου, ότι δηλαδή ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας του έξω από το σπίτι του το 2014 ήταν ο ίδιος.

Επίσης η εισαγγελέας επισημαίνει πως ο Φλώρος ήδη γνώριζε για τις συναντήσεις του Αντωνόπουλου με τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα αλβανικής καταγωγής στις φυλακές των Χανίων όπως επίσης και το περιεχόμενο των συζητήσεων του Γ. Αντωνόπουλου με τον βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι. Τον φερόμενο ως αρχηγό της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».

Η εισαγγελέας στέκεται ακόμη στο γεγονός ότι ο Φλώρος είχε καταθέσει πως οι έγκλειστοι στις φυλακές αλβανοί κακοποιοί είχαν «παραμυθιάσει τον Αντωνόπουλο πως δήθεν είχε δώσει εντολή να τον σκοτώσουν». Σε εκείνη την κατάθεση ο Φλώρος, κατά την εισαγγελέα Ψύρη, δεν είχε συνδέσει τις «εκβιαστικές απαιτήσεις» των συνηγόρων του Αντωνόπουλου (Θ. Παναγόπουλος και Αλ. Λυκουρέζος) με τις παράλληλες απειλές που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεχόταν εκείνος και η οικογένεια του, από τους αλβανούς κακοποιούς.

Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, μέχρι εκείνη την ώρα ο Φλώρος δεν είχε «στραφεί εναντίον των κακοποιών που τον απειλούσαν, ούτε είχε κάνει καμία αναφορά στις φυλακές που κρατείτο».

Επιπλέον ο Φλώρος είχε την αταλάντευτη διαβεβαίωση του Αντωνόπουλου ότι δεν επρόκειτο να παραστεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό χωρίς να εξαρτά τη στάση του αυτή από τα χρήματα».

Η εισαγγελέας αναφέρει ακόμη ότι το πρόσωπο που ήταν η «πηγή γνώσης» του Φλώρου για τον εκβιασμό του από τους τρεις δικηγόρους ήταν ο αδικοχαμένος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Ένα πρόσωπο δηλαδή που δεν βρισκόταν εν ζωή για να τις επιβεβαιώσει. Υπογραμμίζει επίσης πως αν και γνώριζε για τις εκβιαστικές απαιτήσεις των τριών δικηγόρων εντούτοις δεν «υπέβαλλε σε βάρος τους μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης.

«Γιατί άλλαξε στάση δύο χρόνια μετά;»

Η εισαγγελέας διερωτάται επίσης γιατί ξαφνικά ο Φλώρος άλλαξε στάση δύο χρόνια μετά. Ακόμη δηλαδή και αν πράγματι ο Αντωνόπουλος και οι συνήγοροί του συνέλαβαν το σχέδιο να τον εκβιάσουν και από το 2014 ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας μαζί με τους αλβανούς κακοποιούς «γιατί δεν το έβαλαν σε εφαρμογή εξ αρχής;». Γιατί δεν το έκαναν ούτε το Νοέμβριο του 2017 όταν οι αλβανικής καταγωγής κακοποιοί αναγνώρισαν τον Φλώρο ως τον άνθρωπο που τους έβαλε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο, αλλά το έκαναν 2,5 χρόνια μετά.

Κατά την εισαγγελέα η απάντηση έχει να κάνει με το ότι ο Φλώρος πίστευε ότι ο Αντωνόπουλος δεν θα δηλώσει πολιτική αγωγή στη δίκη του στο εφετείο που είχε προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο του 2017. Επίσης, ο Φλώρος «γνώριζε ότι ο Αντωνόπουλος δεν είχε παραβιάσει τη συμφωνία τους και δεν είχε απαιτήσει χρήματα».

Η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει πως ο δικηγόρος Αντωνόπουλος φοβήθηκε μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο ίδιος άλλωστε είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Τότε ήταν που ο Φλώρος υιοθέτησε το «αφήγημα της εκβίασης».

«Όμως ο Αντωνόπουλος μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, έντρομος είδε ότι ο κύκλος του αίματος συνεχίζεται, ότι οι φυσικοί αυτουργοί της δικής του απόπειρας ανθρωποκτονίας απαιτούν τα χρήματα του συμβολαίου και ότι ο κίνδυνος για τη δική του ζωή εξακολουθεί να είναι υπαρκτός και αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ ο ίδιος ο Φλώρος κηρύχθηκε ένοχος. Τότε (σημ. ο Φλώρος) υιοθέτησε ενόψει της δίκης του σε δεύτερο βαθμό το αφήγημα της εκβίασης στηριζόμενος πάνω στα ίδια περιστατικά που πριν από τη δίκη δεν συνιστούσαν εκβίαση για τον Αντωνόπουλο» υποστηρίζει η εισαγγελέας στην πρόταση της.

Η απαλλακτική πρόταση και η αίτηση εξαίρεσης που απερρίφθη

Η εισαγγελική πρόταση όπως προαναφέρθηκε είναι απαλλακτική και για τους τρεις εμπλεκόμενους δικηγόρους.

«…Ο ισχυρισμός περί απαίτησης υψηλού χρηματικού ποσού από την πλευρά Αντωνόπουλου, πλην των 200.000 ευρώ από τον Αλ. Λυκουρέζο ως δικηγορική αμοιβή, κατά την κρίση μας δεν προέκυψε» επισημαίνεται χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και ότι:

«…Ουδέποτε μέχρι τότε, ήτοι μέχρι 30-6-2017, ο κατηγορούμενος Γεώργιος Αντωνόπουλος αξίωσε είτε μόνος είτε μέσω των συγκατηγορουμένων δικηγόρων του ούτε μέσω τρίτων εγκλείστων κακοποιών, οποιοδήποτε ποσό από τον Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου να μη παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην μεταξύ τους δίκη. Αντίθετα, προέκυψε μία κατ’ εξακολούθηση προσέγγιση του Γεωργίου Αντωνόπουλου για να πεισθεί να αλλάξει τη στάση του απέναντι στον Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στη ζωή του…».

Να σημειωθεί ότι η πλευρά Φλώρου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως Κατερίνας Ψύρη από την υπόθεση επικαλούμενος λόγους μεροληψίας η οποία απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Την τελική κρίση για την υπόθεση στην οποία κατηγορούνται οι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος, Παναγόπουλος, θα έχει τριμελές δικαστικό συμβούλιο , το οποίο είτε θα δεχθεί την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως είτε θα τους παραπέμψει σε δίκη

Διαβάστε επίσης: Ντόμινο εγκλημάτων με διάσημα πιόνια

Κούγιας για αποφυλάκιση Φλώρου: Καταλύεται το κράτος δικαίου

Επικαιροποίηση

Κατόπιν αίτησης του επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, και αποστολής των επικαλούμενων απ’ αυτόν αθωωτικών αποφάσεων, η παρούσα ανάρτηση επικαιροποιείται, σύμφωνα με τις Αρχές της ακρίβειας και της αναλογικότητας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του αιτούντος, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερα προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, ως εξής:

  • Ο Αριστείδης Φλώρος, διά της υπ’ αριθμ. 575/11-04-2024 αποφάσεως του Β΄ Ποινικού Τμήματος Διακοπών του Αρείου Πάγου, υπό την σύνθεση των Χρήστου Νάστα (Προεδρεύοντος Αρεοπαγίτη και παράλληλα Εισηγητή), Τριανταφύλλης Δρακοπούλου και Σταύρου Μάλαινου, και εκπροσωπούμενος από τους Δικηγόρους, Ανδρέα Γαβαλά και Ευσταθία Σαλμά, κρίθηκε αθώος των αξιόποινων πράξεων της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για τις οποίες είχε καταδικαστεί αμετάκλητα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, απορριφθείσης αιτήσεως για αναίρεσή της. Το Β΄ Ποινικό Τμήμα Διακοπών του Αρείου Πάγου, προέβη σε επανάληψη της ποινικής διαδικασίας υπέρ του αμετάκλητα καταδικασθέντος, και έκρινε ότι αναδύθηκαν νέα γεγονότα που δεν ήταν γνωστά στους δικαστές που τον είχαν καταδικάσει αμετάκλητα, και συγκεκριμένα ένορκες βεβαιώσεις μαρτύρων και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τόσο δε ουσιώδη και συντριπτικά που έκρινε ότι δεν απαιτείται καν η αποστολή της δικογραφίας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για νεότερη κρίση, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας.
  • Ο Αριστείδης Φλώρος, διά της υπ’ αριθμ. 124, 177/02-05-2024 αποφάσεως του Α΄ Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε αθώος της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του Δικηγόρου, Γεώργιου Αντωνόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι ο αθωωθείς κατηγορούμενος δεν είχε καμία σχέση με την τέλεση του σε βάρος του εγκλήματος και ότι είχε παραπλανηθεί από αναφορές συγκατηγορουμένων του.

Το αίτημα του Αριστείδη Φλώρου, για διαγραφή των επικαλούμενων απ’ αυτών αναρτήσεων των ιστοσελίδων www.documentonews.gr και www.koutipandoras.gr, παρά την κατάθεση αγωγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, δεν γίνεται δεκτό για τους εξής λόγους:

  • Η υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί αμετάκλητα ο κατηγορούμενος, γνωστή ως Energa-Hellas, αποτελεί μία υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος, που απασχολεί ακόμη το αναγνωστικό κοινό, όπως άμα και κάθε έτερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη.
  • Ο εν λόγω αθωωθείς κατηγορούμενος, για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, εν συνεχεία καταδικάστηκε τελεσίδικα για την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, τις οποίες εξασφάλισε για την αποφυλάκισή του.
  • Οι πληροφορίες που αφορούν στον αιτούντα, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, είναι πλέον απολύτως ακριβείς και είναι αναγκαίες, καθόσον αφορούν στον επαγγελματικό του βίο και διαγωγή.
  • Η επικαιροποίηση των αναρτήσεων είναι απολύτως αναλογική και πληροί τα κριτήρια του GDPR2016 και του Ν. 4624/2019.
  • Τυχόν διαγραφή των αναρτήσεων παραβιάζει υπέρμετρα την ελευθερία της έκφρασης, ιδίως όταν στην παρούσα υπόθεση έγινε επανάληψη της ποινικής δίκης υπέρ του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, και κρίθηκε ότι ήταν εξαρχής αθώος πολύ σοβαρών αξιόποινων πράξεων, για τις οποίες είχε κρατηθεί προσωρινά, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα, και πλέον δικαιούται ακόμη και αποζημίωσης από το Ελληνικό Κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών.