Λουτσέσκου: «Το μυαλό μου είναι στο ματς με τη Ριέκα, όχι στις μεταγραφές»

Λουτσέσκου: «Το μυαλό μου είναι στο ματς με τη Ριέκα, όχι στις μεταγραφές»

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο Πέμπτη (19/8, 21:00) τη Ριέκα στην Τούμπα στα πλέι οφ του European Conference League και θέλει όσο τίποτα να προκριθεί στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης. Και μπορεί ο κόσμος της ομάδας να γκρινιάζει και να ζητάει μεταγραφές, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει στραμμένη την προσοχή του, αποκλειστικά στην αυριανή αναμέτρηση με τους Κροάτες, όπως δήλωσε στη σημερινή (18/8) συνέντευξη Τύπου.

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για τις επιστροφές Κρέσπο και Αουγκούστο: «Υπάρχει μια μικρή-μεγάλη διαφορά γιατί ο Κρέσπο ήταν λιγότερο καιρό έξω και ο Αουγκούστο ήρθε μετά από καιρό, την τελευταία εβδομάδα. Νομίζω από την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτόν, σαν μια λύση που μπορεί να μας δώσει βοήθειες».

Για το αν προβληματίζεστε που η Ριέκα σε όλα τα ματς αλλάζει τον τρόπο σχηματισμού της και προσαρμόζεται στον αντίπαλο: «Όχι. Δεν ξέρω τι να πω, για αυτούς ίσως είναι πρόβλημα η συνεχής εναλλαγή συστημάτων. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς είναι καλή ανάλυση του παιχνιδιού και του στυλ φιλοσοφίας τους και να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε και με τη σειρά μας να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Ριέκα. Αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές, είναι μια ομάδα που παίζει κάθε τρεις μέρες και φέρνει “φρέσκους” ποδοσφαιριστές στο γήπεδο».

Για τις απώλειες Τζόλη και Ολιβέιρα: «Οι σκέψεις μου είναι πάνω στο παιχνίδι το αυριανό. Και μετά απ’ αυτό για το επόμενο παιχνίδι με τη Ριέκα. Ξέρουμε καλά ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές μας. Όλοι ξέρουν τι χρειαζόμαστε αλλά δεν είναι η ώρα να είμαστε αρνητικοί. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι. Για τον Χρήστο είχα ήδη απαντήσει στην προηγούμενη συνέντευξη είναι πως ήταν η τέλεια στιγμή για να φύγει ο ίδιος. Μιλάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο».

Για το ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αργότερα: «Όλοι όσοι εμπλέκονται σε μια ποδοσφαιρική ομάδα θέλουν να παίζουν, ο προπονητής, οι παίκτες. Θέλουμε να παίξουμε αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Να τους δίνετε η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν. Θα είναι δύσκολο αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά από δύο μήνες μια ομάδα “εγκαταλείψει” το πρωτάθλημα αν δεν μπορεί να τηρήσει τις συμφωνίες της. Δεν είναι η σωστή στρατηγική. Πρέπει όλες οι ομάδες να δώσουν την οικονομική δυνατότητα και στις υπόλοιπες. Δεν είναι πρόβλημα μου αλλά επειδή είμαι άνθρωπος του ποδόσφαιρο, αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου, σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα η κατανομή των εσόδων γίνεται συνολικά στις ομάδες. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο να έχουν όλες οι ομάδες εξασφαλισμένα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Το πως θα τα διαχειριστούν αυτά είναι δικό τους θέμα, αλλά πρέπει να τις βοηθήσουμε”.

Για τις ιδέες του που δεν βγήκαν κόντρα στη Μποέμιαν: «Οι απαιτήσεις μου εκπληρώθηκαν κόντρα στη Μποέμιανς, προκριθήκαμε και αυτό είναι το σημαντικότερο σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Η ομάδα αντέδρασε, η δουλειά μας βρίσκεται στην αρχή της αλλά έχω προσέξει ότι όλοι προσπαθούν, παλεύουν για να είναι μέρος μια καλύτερης ομάδας».

Α. Ζίβκοβιτς: «Μόνο νίκη»

Τους παίκτες του «δικεφάλου» εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς ο οποίος τόνισε: «Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε καλά για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι ο ίδιος αντίπαλος, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θεωρώ πως αύριο θα κερδίσουμε και θα κάνουμε το πρώτο βήμα. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα ανεβαίνει, έχουμε αυτοπεποίθηση για το αυριανό ματς και θεωρώ πως θα κερδίσουμε.

Σε ο,τι έχει να κάνει με την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε: «Δεν θέλω να μιλήσω για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαι εδώ για να μιλήσω για το παιχνίδι, θα υπάρξει άλλη στιγμή που θα μιλήσουμε για αυτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter