«Λουκέτο» στην ψηφιακή πύλη που συνέδεε Νέα Υόρκη με Δουβλίνο – Έβρισαν περαστικούς, influencer έδειξε το στήθος της (Video)

«Λουκέτο» στην ψηφιακή πύλη που συνέδεε Νέα Υόρκη με Δουβλίνο – Έβρισαν περαστικούς, influencer έδειξε το στήθος της (Video)

«Λουκέτο» μία βδομάδα αφού τοποθετήθηκε μπήκε στο καλλιτεχνικό έργο που συνέδεε το Δουβλίνο με την Νέα Υόρκη μέσω μίας ψηφιακή «πύλη» με ζωντανή ροή βίντεο, λόγω «ανάρμοστων συμπεριφορών» με τα βίντεο να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Κάποιοι έβρισαν τους περαστικούς, ενώ υπήρξε και κάποιος που πρόβαλε βίντεο στους κατοίκους της Νέας Υόρκης από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το BBC. Μάλιστα, ανάμεσα στους παραπάνω ήταν και μία influencer από τη Νέα Υόρκη, η οποία σήκωσε την μπλούζα και έδειξε το στήθος της.

Ένας τίτλος της εφημερίδας New York Post χαρακτήρισε την εγκατάσταση «πύλη προς την κόλαση», καταγγέλλοντας αυτό που θεωρούσε ως τη χειρότερη ανθρώπινη συμπεριφορά που παρουσιάστηκε.

Το διαδραστικό γλυπτό και εν μέρει κάμερα, η πύλη βάρους 3,5 τόνων εγκαταστάθηκε στις 8 Μαΐου στην πολυσύχναστη διασταύρωση του Μανχάταν μεταξύ του Μπρόντγουεϊ, της Πέμπτης Λεωφόρου και της 23ης οδού. Άνοιξε παράλληλα με την αδελφή της πύλη στο Δουβλίνο, που βρίσκεται απέναντι από την πολυσύχναστη O’Connell Street της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου ανέφερε ότι «Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλες αυτές τις ενέργειες, εφαρμόζουμε κάποιες τεχνικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και αυτές θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες 24 ώρες».

Η Flatiron Nomad Partnership δήλωσε ότι θα εγκαταστήσει ενημερώσεις λογισμικού «για να περιορίσει την εμφάνιση τέτοιων συμπεριφορών στη ζωντανή μετάδοση». Πρόσθεσε ότι θα τοποθετήσει περισσότερο προσωπικό και εμπόδια στο χώρο έξω από το κτίριο Flatiron στο Μανχάταν για να αποτρέψει τον κόσμο να έχει εύκολη πρόσβαση στην πύλη.

Η σύμπραξη δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών συμπεριφέρθηκε σωστά και βίωσε την αίσθηση χαράς και σύνδεσης που αυτό το έργο δημόσιας τέχνης προορίζεται να προκαλέσει».

Η ανάρμοστη συμπεριφορά προήλθε από «μια πολύ μικρή μειοψηφία», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter