Γάζα: Περισσότεροι από 900 οι νεκροί από το σπάσιμο της εκεχειρίας που έκανε το Ισραήλ

Γάζα: Περισσότεροι από 900 οι νεκροί από το σπάσιμο της εκεχειρίας που έκανε το Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι 921 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 18 Μαρτίου, από την επανέναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών του παλαιστινιακού θύλακα. Εικοσιπέντε οι νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο συνολικός απολογισμός από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, ανέρχεται σε 50.277 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως σε μια εβδομάδα, εκτοπίστηκαν142.000 ανθρώπων σε διάστημα μίας εβδομάδας. Οι εκτοπισμοί είναι αποτέλεσμα των νέων ισραηλινών βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ  εξέφρασε  την ανησυχία του για τα αποθέματα ανθρωπιστικής βοήθειας που εξαντλούνται.

Διαβάστε επίσης

Μιανμάρ: «Προειδοποίηση για εκτεταμένη ρευστοποίηση» – Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Ανεξέλεγκτη δικαιοσύνη – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει την αμερικανική βοήθεια ως δάνειο – Διπλωματική ρήξη προ των πυλών;

Διαρροή-σοκ στο ΕΑΠ: 813 GB προσωπικά δεδομένα των φοιτητών στο dark web

Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος ο δικηγόρος του Εκρέμ Ιμάμογλου – Συνεχίζει την καταστολή ο Ερντογάν

Documento Newsletter