Λονδίνο: Μαζικές διαδηλώσεις με κύριο αίτημα τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό (Video)

Λονδίνο: Μαζικές διαδηλώσεις με κύριο αίτημα τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό (Video)

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το κέντρο του Λονδίνου για να ζητήσουν τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και να στηρίξουν τον ακροδεξιό υποκινητή ταραχών Τόμι Ρόμπινσον, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πορεία, στην οποία μετείχαν κυρίως άνδρες, ξεκίνησε από τον σταθμό Βικτόρια και έφτασε στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν ρυθμικά «Τόμι» και να ζητούν να αφεθεί ελεύθερος.

Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν από τη σύλληψη του Ρόμπινσον και διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της διαδρομής και γύρω από την πλατεία όπου δόθηκε μια συναυλία. Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ και υπέρ του ακροδεξιού κόμματος Reform UK. Σε ορισμένα πλακάτ αναγραφόταν το σύνθημα «Ντόναλντ Τραμπ 2024», ενώ στο πλήθος αρκετοί κρατούσαν βρετανικές και ισραηλινές σημαίες.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την επαναφορά του σχεδίου απέλασης των μεταναστών στη Ρουάντα, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους Εργατικούς τον Ιούλιο. Αίτημά τους είναι επίσης να σταματήσουν οι αφίξεις πλοιαρίων με μετανάστες στα αγγλικά παράλια.

Ο 41χρονος Τόμι Ρόμπινσον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, κατηγορείται από τις βρετανικές αρχές ότι υποκίνησε φέτος το καλοκαίρι τις χειρότερες ταραχές που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και μια δεκαετία. Οι ταραχές ξέσπασαν τον Ιούλιο, μετά τον θάνατο τριών μικρών κοριτσιών που δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας. Ο Ρόμπινσον, ο συνιδρυτής της αντιμεταναστευτικής οργάνωσης English Defence League, απέδειξε με αυτήν την ευκαιρία την επιρροή που ασκεί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Την Παρασκευή τέθηκε υπό κράτηση και την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο. Φέρεται ότι παραβίασε μια εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2021, που του είχε απαγορεύσει τότε να επαναλάβει δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος ενός Σύρου πρόσφυγα ο οποίος κατέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε.

Παράλληλα σήμερα οργανώθηκε και μια αντιδιαδήλωση από την ομάδα «Αντισταθείτε στον Ρατσισμό», στην οποία μετέχουν συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η πορεία αυτή κατέληξε επίσης κοντά στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, μια περιοχή όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες και η αστυνομία του Λονδίνου απέκλεισε την πρόσβαση στη ζώνη αυτή ώστε οι συμμετέχοντες στις δύο διαδηλώσεις να μην διασταυρωθούν μεταξύ τους.

 


Διαβάστε επίσης

Ιράν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ – Στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Videos)

Βάζουν κουκούλα στη διαφθορά – Πώς μεθόδευσαν την αποκάλυψη προστατευόμενων μαρτύρων – Την Κυριακή στο Documento

Δημοσκόπηση καταγράφει ρήγμα με… δύο κόμματα μέσα στη ΝΔ – Καραμανλής και Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Δημοσκόπηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Φαβορί ο Πολάκης αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter