Λογοκρίνουν -ξανά- το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» της Ελίνας Ψύκου

Λογοκρίνουν -ξανά- το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» της Ελίνας Ψύκου

Λογοκρισία και εκδικητική συμπεριφορά καταγγέλλει η σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ υπήρχε προγραμματισμένη προβολή του ντοκιμαντέρ της «Αδέσποτα κορμιά» την ερχόμενη Δευτέρα στον θερινό «Ζέφυρο» στην Καβάλα υπήρξε ακύρωση του.

Στην ανάρτησή της κάνει λόγο «για κρατική λογοκρισία που αποφάσισε να δείξει τα δόντια της».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελίνα Ψύκου μπαίνει στο στόχαστρο της λογοκρισίας. Πριν από λίγους μήνες είχε ξεκινήσει «ιερός πόλεμος» από το κόμμα της «Νίκης» και συγκεκριμένα ο βουλευτής Κομνηνός Δελβερούδης απηύθυνε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαιτώντας την επαναφορά των ποινικών διατάξεων για την κακόβουλη βλασφημία και την καθύβριση θρησκεύματος (Σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών» ζητά η «Νίκη» για το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου).

Η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε για την ακύρωση του ντοκιμαντέρ αφορά  εργασίες στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο έως και το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο για «προσχηματική παρέμβαση» που επιχειρήθηκε χθες μέσω του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον ΣΦΓΤ, υπήρχαν αντιδράσεις θερμοκέφαλων στα social media που δήλωναν πως θα ασκήσουν πιέσεις να μην προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» που ήταν προγραμματισμένη για την 9 Σεπτεμβρίου στον Ζέφυρο: «Η εξέλιξη του θέματος εξυπηρετεί αποκλειστικά όλους όσους δήλωναν έγγραφα στα social media ότι θα ασκήσουν πιέσεις σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για τη μη προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά».

Άλλο παράδοξο είναι πως πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του κινηματογράφου ενεργοποιήθηκαν έλεγχοι της Αστυνομικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: «Έλεγχοι της Αστυνομικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενεργοποιούνται ΣΗΜΕΡΑ, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024, μετά από τόσα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του κινηματογράφου».

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο για εκ νέου υποψηφιότητα σε Παππά, Πολάκη, Γεροβασίλη και Φάμελλο – Όλα τα ονόματα

Μετά τους Σαμαρά και Καραμανλή, ούτε ο Κακλαμάνης πάει στη ΔΕΘ (Video)

Η μαντινάδα του Πολάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ…

Ρέθυμνο: «Οσμή» βεντέτας πίσω από την επίθεση στον κτηνοτρόφο – Δύο μήνες πριν επιτέθηκαν με καυστικό υγρό στον γιο του (Video)

«Έξαλλος» ο Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ για ελληνοποίηση ποδοσφαιριστή που έπαιζε στον… Παναθηναϊκό του Αλαφούζου (Video)

Ακρίτα για Ανδρουλάκη: Δεν κάλεσε στα 50 χρόνια τη πρώτη γυναίκα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – «Τζάμπα οι ανθοδέσμες Νίκο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter