Lockheed Martin: Όσο η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, η πολεμική βιομηχανία… εκτοξεύεται

Lockheed Martin: Όσο η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, η πολεμική βιομηχανία… εκτοξεύεται

Κατακόρυφη άνοδο παρουσιάζει η μετοχή μιας εκ των μεγαλύτερων πολεμικών βιομηχανιών του κόσμου, της Lockheed Martin, την ίδια στιγμή που το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Lockheed Martin, άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα από τα τέλη Ιουλίου με την άνοδο να συνεχίζεται αμείωτη και μόνο σήμερα, εν μέσω της κατάρρευσης των αγορών, να παρουσιάζει τάση σταθεροποίησης.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των συναλλαγών στην Ασία και τον Ειρηνικό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με κύρια αιτία την εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα δυσμενή στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Το πρωί της Δευτέρας ο Nikkei πραγματοποίησε πτώση άνω του 12%. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, αυτή ήταν η χειρότερη ημέρα για τον δείκτη Nikkei από το 1987.

Όπως αναφέρει σε εκτενή του ανάλυση ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, η εβδομάδα ξεκίνησε με σφυροκόπημα ειδικά σε Ιαπωνία αλλά και σε Κορέα κι άλλες ασιατικές αγορές μετά τη βουτιά στη Γουολ Στριτ την Παρασκευή, λόγω φόβων για ύφεση στην αμερικανική οικονομία. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έχασε 12,4% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε μονάδες στην ιστορία λόγω μαζικής φυγής παικτών που ήθελαν να μειώσουν την έκθεσή τους σε επενδυτικό κίνδυνο.

Οι προβλέψεις για το άνοιγμα της Γουολ Στριτ τη Δευτέρα ήταν επίσης ιδιαίτερα αρνητικές με τα futures στις 11πμ ώρα Ελλάδος να δείχνουν υποχώρηση του δείκτη του χρηματιστηρίου υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατά 6,5% και του βασικού δείκτη S&P 500 κατά 3%.

Μικρότερες -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ήταν οι πιέσεις που δεχόταν η Ευρώπη, περιμένοντας το άνοιγμα στις ΗΠΑ. Το Λονδίνο άνοιξε με πτώση 2%, το Παρίσι με πτώση 2,6% και η Φρανκφούρτη με πτώση 2,8%.

Στη δίνη του παγκόσμιου sell-off βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα του 5% και κάτω από τις 1.400 μονάδες. Συντριπτικές ήταν οι απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, αλλά και άλλους τίτλους που το τελευταίο διάστημα είχαν κινηθεί ανοδικά. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,14 εκατ. ευρώ.

Η βουτιά χαρακτηριζόταν ως εισαγόμενη από παράγοντες της αγοράς, μετά τις έντονες πτωτικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και το ιδιαίτερα αρνητικό άνοιγμα σήμερα στην Ασία και τα futures που έδειχναν νέα πτώση στη Γουολ Στριτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter