Lockdown: Κλείσιμο των σχολείων αλλά… άνοιγμα του λιανεμπορίου εξετάζουν οι ειδικοί

Το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα φαίνεται να εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως σε μικρότερες ηλικίες ενώ την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν να εισηγούνται το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away στις 22 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση διαμήνυε πως προτεραιότητά της είναι το άνοιγμα το σχολείων αφού ο κορονοϊός δεν κολλάει στις μικρότερες ηλικίες. Ωστόσο, τα δεδομένα όπως φαίνεται άλλαξαν μαζί και οι προτεραιότητες.

Οι πιέσεις που ασκεί εδώ και ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης για άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στο μήνα είναι πιθανό τελικά να πιάσουν τόπο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να κλείσουν τα σχολεία και να παραταθεί η τηλεκπαίδευση για δύο εβδομάδες. Η κακοδιαχείριση της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο έχει οδηγήσει την οικονομία σε ασφυκτική κατάσταση η οποία μέρα με τη μέρα χειροτερεύει με αποτέλεσμα η πίεση να αυξάνεται συνεχώς.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί τελικά από την κυβέρνηση η εισήγηση της επιτροπής, το σύστημα της τηλεκπαίδευσης θα ισχύει και στις «κόκκινες» περιοχές όπου λειτουργούσαν δια ζώσης τα σχολεία. 

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει χαοτική με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να είναι εκατοντάδες καθημερινά και οι διασωληνομένοι ασθενείς να μπαίνουν σε λίστα για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. 

Αυξάνονται οι «κόκκινες» περιοχές 

Πληροφορίες θέλουν επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της να εισηγήθηκε επίσης «βαθύ κόκκινο», με  αυστηρό lockdown για τις Περιφερειακές ενότητεςΕυρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από το Νίκο Χαρδαλιά.