LIVE η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

LIVE η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Team Greece's boat parades along the Seine river in Paris, France, during the opening ceremony of the 2024 Summer Olympics, Friday, July 26, 2024. (AP Photo/Luca Bruno)

Δείτε LIVE τηv τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι και την πλώτη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 αθλητών.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μετάδοση της ΕΡΤ1.

Το Παρίσι ήθελε να μείνει στην ιστορία και να κάνει κάτι «τρελό» και διαφορετικό. Κάτι «δικό του»!

Εξ αρχής η ιδέα φαινόταν τρελή όταν, τον Ιούλιο του 2019, ο Τιερί Ρεμπούλ, ο «κύριος τελετές» του Παρίσι 2024, πρότεινε στον Τόνι Εστανγκέ, τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων (Cojop), να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα, κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά εκτός σταδίου.

Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), δήλωσε ενθουσιασμένος. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος όταν του τέθηκε η ιδέα το καλοκαίρι του 2020. «Νόμιζα ότι [η ιδέα] ήταν τρελή και είπα ναι», επιβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στην L’Equipe τον Ιούλιο του 2021.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 Τόνι Εστανγκέ, αριστερά, σφίγγει το χέρι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τελετής άφιξης της Ολυμπιακής δάδας στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024. Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας την Τετάρτη με ένα μεγαλοπρεπές πλοίο τριών ιστών από την Ελλάδα για την τελετή υποδοχής στο ηλιοβασίλεμα στο Παλιό Λιμάνι της πόλης. (Ludovic Marin, Pool μέσω AP)

Η ιδέα εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Cojop και παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες τον Δεκέμβριο του 2021 σε μια φορτηγίδα στο δυτικό Παρίσι. Ένα εσωτερικό σημείωμα επισήμανε τότε ότι δεν είχαν καθοριστεί ούτε το «προβλεπόμενο κόστος» ούτε τα «πιθανά πρόσθετα έσοδα». Όποια και αν είναι η περίπτωση για τους διοργανωτές, η ιδέα είναι να προκαλέσουν μόνιμη εντύπωση και να μείνουν στην ιστορία.

Η τελετή αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 7.30 μ.μ. την Παρασκευή 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει τρεις ώρες και σαράντα πέντε λεπτά. Αποτελείται από μια ναυτική παρέλαση έξι χιλιομέτρων στον Σηκουάνα και ένα καλλιτεχνικό σόου στις προκυμαίες μεταξύ των γεφυρών Austerlitz και Iéna, και την άφιξη της παρέλασης όπου περισσότεροι από εκατό αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Trocadéro για το φινάλε.

Τα εισιτήρια τιμώνται από 90 έως 2.700 ευρώ

Τα υπόλοιπα στις οθόνες μας και για τους ελάχιστους τυχερούς, μπροστά στα μάτια τους.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento

Λίστα Μητσοτάκη: Με ποια στοιχεία βρίσκεται στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Καραλής ξεναγεί τους followers στο Ολυμπιακό Χωριό: Η ημέρα των αθλητών και η viral ατάκα για Τεντόγλου (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κανονικά στην τελετή έναρξης – Πώς θα μετακινηθεί στο Παρίσι η αποστολή της Εθνικής

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter