Βολές και από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη: «Να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Αλβανία και στα Σκόπια»

Βολές και από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη: «Να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Αλβανία και στα Σκόπια»

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μίλησε για τον κίνδυνο γενικευμένη απορρύθμισης του πολιτικού συστήματος, λόγω της αποχής και την αλαζονεία των πολιτικών ηγεσιών να αντιληφθούν τα μηνύματα των πολιτών.

Αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και αυτό στην Γαλλία ήρθαν να πουν ότι η Ευρώπη που πιστέψαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση. Τα σημεία της έγιναν ορατά. Με αποκορύφωμα την κοντόφθαλμη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Η διαρκής διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οξύνει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και κάνει τους πλούσιους πλουσιότερος».

Παράλληλα, μίλησε για ύπαρξη άκρατου δικαιωματισμού και το σεβασμού στην οικογένεια που πρέπει να θεωρείται δεδομένος και αμφισβητείται.

Για την Ευρώπη πρόσθεσε ότι «δεν πρωταγωνιστεί στην κατάπαυση του πυρός», με αποτέλεσμα μετά από «80 χρόνια να υπάρχει η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου». Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί Παλαιστινιακό κράτος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης του εθνικισμού στα δυτικά Βαλκάνια.

Σε ότι αφορά την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία αυτών των χωρών περνάνε από την Ελλάδα, «οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Μάλιστα, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε αναλυτική στο επικίνδυνο φαινόμενο της αποχής, όπου στην Ελλάδα 6 στους 10 πολίτες δεν ψήφισαν. Όπως είπε τα επιχειρήματα ότι οι πολίτες πήγαν παραλία ή ότι υπήρχε χαλαρή ψήφος είναι «παρηγοριά στον άρρωστο». Σε αυτό το σημείο επεσήμανε τον κίνδυνο απόλυτης απαξίωσης των θεσμών, που είναι οι θεμέλιοι λίθοι κάθε οργανωμένης κοινωνίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και αυτός, όπως και Αντώνης Σαμαράς για ανήμπορες ηγεσίες, που είναι βυισμένς στην αλαζονεία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «απέναντι στη νέα ανησυχητική πραγματικότητα θα περιμέναμε ότι οι ηγεσίες έλαβαν το μήνυμα. Ότι άκουσαν την καμπάνα της δυσφορίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Τίποτα σοβαρό για το τι πήγε λάθος. Επικρατεί άκρατος δικαιωματισμός και αδιαφανές τραπεζικό σύστημα. Όλα αυτά είναι δείγματα ανησυχητικά. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιοτητα. Φανερώνουν περιφρόνηση για τους πολλούς. Έτσι όμως όχι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, με κίνδυνο να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη η οριστική ρήξη είναι δεδομένη. Εάν επιμένεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι πολλοί έχουν άδικο είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχεις άδικο και οι πολλοί δίκιο».

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για αναθεωρητική ατζέντα από την πλευρά της Τουρκίας και πέτα τα «βέλη» του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι υπάρχει «κίνδυνος στο όνομα των ήρεμων νερών της αποδοχής της τουρκικής ατζέντας».

 

Δείτε ζωντανά:

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Αμετανότητος! Από Βρυξέλλες… Πάπιγκο με το πρωθυπουργικό ο Κυριάκος – Η χώρα στις φλόγες και ο ΠΘ δροσιζόταν (Photos)

Τσεκούρι από τον Σεπτέμβριο στα επιδόματα ανεργίας – Η κυβέρνηση βάζει φωτιά σε ένα από τα τελευταία μετερίζια του κοινωνικού κράτους

Euro 2024: Ισπανική παράσταση, οι Ιβηρες σκόρπισαν 4-1 την Γεωργία και πέρασαν στους «8» (Videos)

Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: «38άρια» στα ηπειρωτικά – Μικρή εξασθένιση των ανέμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter