Μαγιορκίνης: Συστάσεις για συναντήσεις στα… μπαλκόνια – «Καμπανάκι» για τη Δυτική Αττική

Προτροπές για συναντήσεις πολιτών στα… μπαλκόνια τους και συστάσεις για προσοχή στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής περιελάμβανε μεταξύ άλλων η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 357 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 295 στην Αττική, 80 στις Σερρες και 75 στη Μαγνησία.

Παράλληλα έκανε λόγο για τον πολύ αργό ρυθμό μείωσης των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένεται πτώση του αριθμού των διασωληνωμένων στους 300, βάσει των μοντέλων πρόβλεψης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, σημειώνοντας επίσης ότι στην Ελλάδα παρατηρείται μια επιβράδυνση, ιδίως στα Βόρεια, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Επίσης, προέβη σε συστάσεις ενόψει της περιόδου των εορτών, τονίζοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι συναντήσεις μπορούν κάλλιστα να γίνονται στα… μπαλκόνια.

«Πώς μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο της μετάδοσης; Με πολύ καλό αερισμό του χώρου και με συνεύρεση σε έναν ανοιχτό χώρο, όπως σε ένα μπαλκόνι, να μην είμαστε πολλά άτομα…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας κι αυτός από την πλευρά του ότι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δυτική Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περιοχή έλαβε χώρα ειδική σύσκεψη παρουσία Χαρδαλιά, Αρκουμανέα και Τσιόδρα και δημάρχων, ώστε να γίνει αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι 392.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας