Κορονοϊός: Lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια από το Σάββατο – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Στις κόκκινες περιοχές τοποθετήθηκε η Π.Ε Αχαΐας, η Π.Ε Ευβοίας πλην της Σκύρου, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά.

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης τίθενται από αύριο οι δύο περιφερειακές ενότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε lockdown μπαίνουν από αύριο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου:

  • ο Δήμος Αγίου Νικολάου
  • ο Δήμος Θήρας
  • ο Δήμος Μυκόνου
  • η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας –προφανώς και όλοι οι Δήμοι της, 
  • η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και προφανώς όλοι οι δήμοι της.

Σε αυτές τις περιοχές καθίσταται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Λασίθι, η Σαντορίνη και η Μύκονος παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής), η λειτουργία των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και του λιανεμπορίου. 

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε την πρώτη τοποθέτηση στην ενημέρωση της Παρασκευής και αναφέρθηκε στην αύξηση της θετικότητας των κρουσμάτων, που ανέρχεται πλέον στο 2,8%. Παράλληλα τόνισε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ στην επικράτεια έφτασε το 51%, ενώ στην Αττική οι κλίνες Covid έχουν καλυφθεί κατά 83%. 

Όσον αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την πιθανότητα χρήσης διπλής μάσκας, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ομάδα της Επιτροπής λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί επί του θέματος εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ετικέτες