Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Ο Χασάν Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, λίγο πριν πέσει νεκρός από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ και την εκπομπή «Amanpour & Company» στο PBS.

«Είπατε ότι ο Χασάν Νασράλα είχε συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί;», ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου, με τον υπουργό να απαντά:

«Συμφώνησε. Ναι, ήταν σύμφωνος», απάντησε ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου, ο κ. Ναμπίχ Μπέρι, μαζί με τη Χεζμπολάχ ενημέρωσε τις ΗΠΑ και τη Γαλλία σχετικά με την απάντηση του Νασράλα.

«Μας είπαν ότι και ο Νετανιάχου επίσης ήταν σύμφωνος με τη δήλωση που εξέδωσαν οι δύο πρόεδροι», πρόσθεσε.

«Όπως γνωρίζετε, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν επίσης στη Νέα Υόρκη εκείνη την περίοδο. Στην πραγματικότητα είπε δημόσια ότι ο IDF πρέπει να πολεμήσει και στη συνέχεια διέταξε τη στόχευση του αρχηγείου», επεσήμανε η Κριστίν Αμανπούρ, προχωρώντας στην εξής ερώτηση προς τον υπουργό:

«Δεδομένων όλων αυτών. Σε ποιον έχετε άραγε εμπιστοσύνη εφόσον οι ΗΠΑ φαίνεται να μην έχουν καμία ή ελάχιστη επιρροή;»

«Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια εναλλακτική λύση. Έχουμε ανάγκη τη βοήθεια των ΗΠΑ. Εάν θα τη λάβουμε ή όχι, δεν είμαστε ακόμη σίγουροι. Αλλά ο ρόλος των ΗΠΑ είναι για εμάς ζωτικής σημασίας όσον αφορά τις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός», απάντησε ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλες χώρες της Δύσης είχαν εκπονήσει ένα σχέδιο για 21ήμερη κατάπαυση του πυρός στις 25 Σεπτεμβρίου, έπειτα από τη συνάντηση Μπάιντεν – Μακρόν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Χασάν Νασράλα δολοφονήθηκε από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε προάστιο της Βηρυτού.

Η συνέντευξη του Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στην Κριστιάν Αμανπούρ

Διαβάστε επίσης

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζει «οδυνηρό» πλήγμα – Νέες απειλές για «ισχυρότερη απάντηση» από το Ιράν

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Το Τελ Αβίβ χτύπησε ξανά στο κέντρο της Βηρυτού: Τουλάχιστον έξι νεκροί – «Όχι άλλο αίμα», λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Συναυλία για τα Τέμπη: Η διαφωνία και η απάντηση του Συλλόγου – Τι λένε οι δύο πλευρές (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του με βίντεο στα social media

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter