Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε διαταγή για εκκένωση 30 οικισμών στα νότια – Αίτημα της Βηρυτού στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια

Διαταγή για εκκένωση 30 οικισμών στα σύνορα του Λιβάνου εξέδωσε το Ισραήλ, με κατεύθυνση των κατοίκων βόρεια του ποταμού Αουάλι, σχεδόν 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο ποταμός Αουάλι βρίσκεται βορειότερα της Σιδώνας, περιοχή που απέχει αρκετά από το θέατρο μαχών στον Λίβανο. Εκτός από τους 30 οικισμούς, πολλά χωριά νότια του Αουάλι, συμπεριλαμβανομένης της Σιδώνας και της Τύρου, δεν έλαβαν διαταγή εκκένωσης.

«Δεν θέλουμε να σας βλάψουμε. Για τη δική σας ασφάλεια πρέπει να εκκενώσετε τα σπίτια σας αμέσως» δήλωσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβιχάι Αντράι σε ανάρτησή του στο Χ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα ενημερώσει τους κατοίκους το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε το μεσημέρι ήρθε αφού οι Ισραηλινοί εξέδωσαν διαταγή στο να μην μετακινηθούν προς τα νότια πέρα από τον ποταμό Λιτάνι, περίπου 20 μίλια μακριά από την μπλε γραμμή που χάραξε ο ΟΗΕ και χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ.

«Αερογέφυρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας»

Ο πρόεδρος της της Βουλής του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι, σύμμαχος της Χεζμπολάχ, ζήτησε σήμερα από τον ΟΗΕ να θεσπίσει εναέριο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί σε περιοχές της χώρας εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων.

Ο Μπέρι, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου Τύπου του, κάλεσε τον ΟΗΕ «να δημιουργήσει αερογέφυρα που θα διασφαλίζει την παράδοση του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας».

Παράλληλα ζήτησε από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού)και τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου να «εκτελέσουν το καθήκον τους» παραδίδοντας τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες στους Λιβανέζους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Διαψεύδουν Χεζμπολάχ και ΟΗΕ ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν περάσει τα σύνορα

ΗΠΑ: Δικαστής στην Τζόρτζια ακύρωσε νόμο που απαγόρευε αμβλώσεις μετά την 6η εβδομάδα κύησης

Tagesspiegel: «Η χερσαία επίθεση στον Λίβανο έχει αρχίσει» – Τι γράφει ο Διεθνής Τύπος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τζούλιαν Ασάνζ: «Είμαι ελεύθερος γιατί δήλωσα ένοχος για δημοσιογραφία» – Η πρώτη ομιλία μετά την αποφυλάκιση

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Το Ισραήλ στέλνει στρατεύματα στον Λίβανο, αλλά ο πραγματικός του στόχος είναι το Ιράν

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η επίθεση του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)

Ο Νετανιάχου κινητοποιεί πάνω από 100.000 στρατιώτες

«Περιορισμένη» χερσαία εισβολή ανακοίνωσε το Ισραήλ – Eκρήξεις στη Βηρυτό, βομβάρδισαν καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα με τη Γάζα (Photos-Video)

Ετικέτες