Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ το σύστημα Υγείας – Εκτός λειτουργίας πολλά νοσοκομεία

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ το σύστημα Υγείας – Εκτός λειτουργίας πολλά νοσοκομεία

Σε επιθέσεις εναντίον ιατρικού προσωπικού και νοσοκομείων εντός του Λιβάνου, που είναι έγκλημα πολέμου, προχωράνε χωρίς δισταγμό σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από τον ΠΟΥ και το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν την Πέμπτη στον Λίβανο, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη περιορίζεται, καθώς πάνω από 30 εγκαταστάσεις υγείας έκλεισαν στο νότο και πέντε νοσοκομεία εκκενώθηκαν είτε εν μέρει είτε πλήρως στη Βηρυτό.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα που έπληξαν εννέα νοσοκομεία και 45 κέντρα υγείας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

«Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε ο Φιράς Αμπιάντ. «Οι διεθνείς νόμοι είναι ξεκάθαροι όσον αφορά την προστασία αυτών των ανθρώπων – εννοώ των παραϊατρικών. Ποιος έδωσε στο Ισραήλ το δικαίωμα να είναι ταυτόχρονα ο δικαστής και ο εκτελεστής;»

Ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι ένα ισραηλινό χτύπημα τραυμάτισε τέσσερις από τους τραυματιοφορείς του και σκότωσε έναν στρατιώτη του λιβανέζικου στρατού καθώς εκκένωναν τραυματίες από το νότο. Είπε ότι η αυτοκινητοπομπή κοντά στο χωριό Taybeh, η οποία συνοδευόταν από λιβανέζικα στρατεύματα, έγινε στόχος την Πέμπτη παρά το συντονισμό των κινήσεών της με τους ειρηνευτές του ΟΗΕ. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter