Λίβανος: Ποιος είναι ο Ναΐμ Κάσεμ, υπαρχηγός της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Ποιος είναι ο Ναΐμ Κάσεμ, υπαρχηγός της Χεζμπολάχ

Σε διαδικασία επιλογής νέου επικεφαλής βρίσκεται η Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο υπαρχηγός οργάνωσης, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε τη Δευτέρα 30/9 ότι η Χεζμπολάχ θα επιλέξει τον διάδοχο του Νασράλα «με την πρώτη ευκαιρία» και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Η διάρκειας 19 λεπτών δήλωσή του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση ανώτερου ηγέτη της Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του Νασράλα.

Ποιος είναι ο Κασέμ

Γεννήθηκε το 1953 στη συνοικία της Βηρυτού, Μπάστα Τάχτα, και η οικογένειά του έλκει την καταγωγή της από την Κφαρ Φίλα, στον κυρίως σιιτικό Νότο του Λιβάνου. Είναι παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών.

Είναι βετεράνος της οργάνωσης στην οποία υπηρετεί ως υπαρχηγός από το 1991. Διορίστηκε στη θέση αυτή από τον Αμπάς Αλ Μουσάουι, τον προκάτοχο του Νασράλα στην ηγεσία της οργάνωσης, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση ισραηλινού ελικοπτέρου το 1992, και παρέμεινε στη θέση του όταν ανέλαβε τα ηνία της Χεζμπολάχ ο Νασράλα.

Ο πολιτικός του ακτιβισμός ξεκίνησε στο σιιτικό Κίνημα Αμάλ του Λιβάνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1974. Αποχώρησε από το Αμάλ το 1979 μετά την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν, η οποία διαμόρφωσε τις πολιτικές απόψεις πολλών νεαρών Λιβανέζων σιιτών ακτιβιστών.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Χεζμπολάχ παραχωρώντας πολλές συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Υπήρξε επίσης γενικός συντονιστής των προεκλογικών εκστρατειών της οργάνωσης από τότε που ξεκίνησε η Χεζμπολάχ να συμμετέχει, το 1992.

Διαβάστε επίσης:Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)


Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα


To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ


Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ


Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)


Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα από 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter