Λίβανος: Νεκροί οκτώ ισραηλινοί στρατιώτες στις μάχες με τη Χεζμπολάχ – Εκτοπισμένοι 1,2 εκατ. Λιβανέζοι

Ισραηλινοί στρατιώτες μεταφέρουν το φέρετρο του λοχαγού Eitan Yitzhak Oster που σκοτώθηκε στο Λίβανο (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο επτά επιπλέον Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο Λίβανο την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την έναρξη της επίθεσης σε οκτώ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες από τη μονάδα Egoz “τραυματίστηκαν σοβαρά”.

Ο ΙDF δεν αποκάλυψε σε ποιες περιοχές στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν οι στρατιώτες. Εκτός από τη μονάδα Egoz, οι στρατιώτες υπηρετούσαν στις μονάδες Golani και στη Yahalom, οι οποίες θεωρούνται επίλεκτες.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο IDF είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός ακόμη στρατιώτη.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι έχει βάλει στόχο τις ισραηλινές δυνάμεις σε τρία διαφορετικά χωριά στο νότιο Λίβανο.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι μια ισραηλινή δύναμη προχώρησε 400 μέτρα στον Λίβανο και αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

1,2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο έχει πλέον αυξηθεί σε 1,2 εκατομμύρια.

Σε δήλωσή του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.

Τα βρετανικά αεροσκάφη

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη του και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού (σ.σ. προφανώς από τη βρετανική βάση της Κύπρου) έπαιξαν ρόλο χθες στις προσπάθειες αποτροπής περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

«Δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα τάνκερ ανεφοδιασμού αέρος-αέρος Voyager έπαιξαν τον ρόλο τους στις προσπάθειες αποτροπής περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, αποδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ασφάλεια του Ισραήλ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Χ. .

«Λόγω της φύσης αυτής της επίθεσης, δεν συμμετείχαν σε στόχους, αλλά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη αποτροπή και στις προσπάθειες για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης».

Διαβάστε επίσης:

Ποιους πυραύλους έχει στο οπλοστάσιό του το Ιράν

Πρόεδρος Ιράν: «Το Ισραήλ να σταματήσει τα εγκλήματα, αλλιώς θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις»

Μέση Ανατολή: Η «γκρίζα» ζώνη μετά τους πυραύλους – Οι φωτογραφίες, τα βίντεο, η προπαγάνδα