Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ – Στόχος ο Νασράλα (Videos)

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέα αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar.

Σύμφωνα με αναφορές σε ισραηλινά και Αραβικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της επίθεσης ήταν τα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο και ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα. Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα,  το αρχηγείο βρισκόταν κάτω από οικιστικά κτίρια στο προάστιο Νταχίγιε, γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Σύμφωνα με το Al- Arabiya οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δεν εξουδετερώθηκε.

«Ο Νασράλα είναι καλά», σύμφωνα με πληροφορίες

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα “είναι καλά” ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε επίσης ότι ο Νασράλα είναι “ασφαλής”. Ωστόσο ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη ερευνά την τύχη του Νασράλα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για “πόλεμο γενοκτονίας” και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ “δεν ενδιαφέρεται” για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι η ισραηλινή αεροπορία έπληξε πριν από λίγο το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό.

Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι το αρχηγείο βρισκόταν κάτω από οικιστικά κτίρια στο προάστιο Νταχίγιε, γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές για τους Ισραηλινούς πολίτες αυτή τη στιγμή.

Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μεταδίδουν εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο ίδιος είπε ότι το αρχηγείο ήταν χτισμένο κάτω από κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Η επίθεση ήρθε λίγο μετά την ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην ΓΣ του ΟΗΕ, στην οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεδίπλωσε την στρατηγική της κυβέρνησης του, που δεν είναι άλλη από την συνέχιση της σφαγής σε Γάζα και Λίβανο, αλλά και των απειλών κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, το χτύπημα στην Βηρυτό σημειώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδινε ο Νετανιάχου μετά την ομιλία του στην ΓΣ, η οποία διεκόπη από τον γραμματέα του επί στρατιωτικών θεμάτων, Υποστράτηγο Ρομάν Γκόφμαν. Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ο Γκόφμαν εμφανίστηκε από το πουθενά, πλησίασε τον Νετανιάχου ενώ μιλούσε του ψιθύρισε κάτι στο αυτί και στην συνέχεια ο ισραηλινός πρωθυπουργός σηκώθηκε και έφυγε από την συνέντευξη Τύπου. Επιπλέον όπως αποκαλύπτεται το πράσινο φως για το χτύπημα δόθηκε νωρίτερα μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη από τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: 865 χρόνια φυλάκιση σε εργολάβο πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε με απολογισμό 96 νεκρούς

Η Ιταλία συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική: Πρόστιμα σε πιλότους που βοηθούν μετανάστες στη θάλασσα

Οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν – Αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ (Video)