Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ στη νότια Βηρυτό – Στο στόχαστρο παράκτιες περιοχές

Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ στη νότια Βηρυτό – Στο στόχαστρο παράκτιες περιοχές

Έξι διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, εξαπέλυσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ. Το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα έντονο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο,  με 100 αεροσκάφη να στοχεύουν περίπου 120 τοποθεσίες σε διάστημα μιας ώρας, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι προετοιμάζεται να επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και στην παράκτια ζώνη του νότιου Λιβάνου.

Μάλιστα, εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης προς τους πολίτες του Λιβάνου καλώντας τους να αποφεύγουν να βρίσκονται στην παραλία ή σε βάρκες στην ακτή από τον ποταμό Αουάλι προς τα νότια μέχρι νεωτέρας και να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού. Κάποια από τα κτίρια βρίσκονται στον δήμο Μπουρτζ αλ Μπαρατζνέχ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι και της πόλης Χάρετ Χρέικ.

Οι IDF ανακοίνωσαν επίσης ότι όρισαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στο βόρειο Ισραήλ, την τέταρτη κλειστή περιοχή από την έναρξη της χερσαίας εισβολής, που εκτείνεται ανατολικά από την ακτή της Μεσογείου.

«Οι στόχοι αυτοί ανήκαν σε διάφορες μονάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων περιφερειακών μονάδων του νότιου μετώπου της Χεζμπολάχ, των δυνάμεων Ραντουάν, της δύναμης πυραύλων και ρουκετών και της διεύθυνσης πληροφοριών», ανέφεραν οι IDF σε ανακοίνωσή τους.

«Η επιχείρηση αυτή ακολουθεί μια σειρά από πλήγματα που αποσκοπούν στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων διοίκησης, ελέγχου και βολής της Χεζμπολάχ, καθώς και στη βοήθεια των χερσαίων δυνάμεων για την επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων».

Η ζώνη αυτή βομβαρδίζεται καθημερινά από τις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και ο νότιος και ανατολικός Λίβανος.

Καθώς πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις μνήμης σε όλο το Ισραήλ, η βία συνέχισε να μαίνεται σε πολλαπλά μέτωπα, με το Ισραήλ να επεκτείνει επίσης τη χερσαία επιχείρησή του στο Λίβανο με στοιχεία μιας τρίτης μεραρχίας να συμμετέχουν στις μάχες.

Εν μέσω σαφών ενδείξεων ότι το Ισραήλ αυξάνει ταχέως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες από τη Γάζα ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις μνήμης, υποσχόμενη να συνεχίσει με έναν «μακρύ και επώδυνο πόλεμο φθοράς» εναντίον του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε επίσης δεκάδες πυραύλους κατά του Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τη Δευτέρα, ενώ ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης καταρρίφθηκε το βράδυ.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι 2.083 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9.869 τραυματιστεί στη χώρα. Από τις μάχες και τα αεροπορικά πλήγματα εκτοπίστηκαν 1,2 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το ένα έκτο του πληθυσμού

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Καστανίδης στηρίζει Χάρη Δούκα για πρόεδρο στον β’ γύρο

Μαμουλάκης για προσχέδιο προϋπολογισμού: Επιβεβαιώνεται η ταπείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων (Video)

«Ανήξερος» ο Μαρινάκης για την υπόθεση «Αμαρυλλίς», την εμπλοκή της Greek mafia και τις καταγγελίες για καθυστερήσεις της ΕΛΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter