Λίβανος: Νέα ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (Video)

Λίβανος: Νέα ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (Video)

Νέα στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός την Πέμπτη 26/9, επιχείρηση που επιβεβαίωσαν σε ανακοίνωσή τους οι IDF. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη στα νότια προάστια της πόλης το μεσημέρι και ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψώθηκε στην περιοχή.

Tο σαουδαραβικό δίκτυο Al-Hadth μετέδωσε ότι στόχος της επίθεσης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ήταν ο διοικητής της μονάδας εναέριων μέσων της Χεζμπολάχ, ο οποίος είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για το πεδίο των drones. Πρόκειται για την τέταρτη «στοχευμένη» επίθεση σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φονικότερες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες εντάθηκαν από τη Δευτέρα 23/9, όταν πάνω από 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αιματηρότερη ημέρα στη χώρα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου του 1975-1990. Περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι του Λιβάνου εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή και μετά επικίνδυνες καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Μαρινέλλα: Κρίσιμες ώρες για τη μεγάλη ερμηνεύτρια – Είχε πονοκέφαλο πριν τη συναυλία (Video)

Μέση Ανατολή: Βαθαίνει η εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση – Αμερικανοί στρατιώτες φτάνουν στο νησί

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πράσινο φως για μισθό σχεδόν 1.000 ευρώ την ημέρα σε καθηγητή μεσαιωνικής ιστορίας

Χωριό που φαίνεται…

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ – Στο τραπέζι τα οργανωτικά, τα οικονομικά και η κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Φωτιά στα μπατζάκια μας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter