Λίβανος: Νέα ισραηλινά πυρά κατά φυλακίου της Unifil παρά την θύελλα αντιδράσεων για παρόμοιες επιθέσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου κατήγγειλε νέα ισραηλινά πυρά εναντίον θέσης κυανοκράνων από τη Σρι Λάνκα στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη διπλωματική κατακραυγή που προκλήθηκε από τον τραυματισμό από παρόμοια πυρά δύο Ινδονήσιων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι «καταδικάζει έντονα τα σκόπιμα και συστηματικά πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), τα τελευταία εκ των οποίων είχαν στόχο (…) τη βάση Σριλανκέζων, προκαλώντας τραυματισμούς».

Το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε παράλληλα ότι ένα «ισραηλινό άρμα μάχης Μερκάβα στοχοθέτησε παρατηρητήριο της UNIFIL (…) τραυματίζοντας στρατιώτες του αποσπάσματος της Σρι Λάνκα».

Νωρίτερα εξάλλου πηγή στον ΟΗΕ είχε δηλώσει στο Reuters ότι οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL στην κύρια βάση της στη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Η ίδια είχε προσθέσει ότι ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι για τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον φυλακίων και θέσεων των κυανόκρανων στον νότιο Λίβανο, έχει ξεσηκωθεί θύελλα στην Ιταλία, με την ιταλική κυβέρνηση να έχει επιδώσει νότα διαμαρτυρίας στον Ισραηλινό πρέσβη στην Ρώμη, με σκληρές δηλώσεις Μελόνι και με άμεση επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπουργών.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και παρά την επίσημη ανακοίνωση της UNIFIL για το θέμα, οι ισραηλινοί, απάντησαν το βράδυ της Πέμπτης, πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κυανόκρανοι είναι να αφήσουν τις θέσεις και τα φυλάκια τους για να προστατευτούν. Η ισραηλινή αυτή απάντηση ξεσήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων, που κατά τα φαινόμενα δεν πτοεί την ισραηλινή ηγεσία, η οποία μετά από όλα αυτά έδωσε εντολή να ανοίξουν οι στρατιώτες εκ νέου πυρ εναντίον φυλακίου.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Αναφορές ότι υπέστη ανακοπή ο διοικητής της δύναμης Quds – Ύποπτος για εμπλοκή στη δολοφονία Νασράλα

«Παρέλαση» του Ερντογάν στα Βαλκάνια με την ελληνική κυβέρνηση να παραμένει θεατής

Λίβανος: Νέα επίθεση ισραηλινών κατά κυανοκράνων του ΟΗΕ

Γαλλία: Τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό – Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν αγγίζουν τα χαμηλά και μεσαία νοικοκυριά

Οι ΗΠΑ χάνουν την υπομονή τους με τον Νετανιάχου: «Καμία δημογραφική ή εδαφική αλλαγή στη Λωρίδα της Γάζας»

«Σάρωσε» τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες (Photos-Videos)

Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία να απελαύνει με τη βία μετανάστες στη Συρία και το Αφγανιστάν